loading
close
SON DAKİKALAR

Dimitri ve Yorgo'dan sonra David ve Hans da siyasete girdi!

Dimitri ve Yorgo'dan sonra David ve Hans da siyasete girdi!
Tarih: 23.11.2013 - 16:18
Kategori: Siyaset

CHP'li Muharrem İnce'nin 'Atatürk olmasaydı adınız Dimitri olurdu, Yorgo olurdu" sözlerinin bir benzeri MHP lideri Bahçeli'den geldi...

MHP 'nin ilkini 2010 yılında gerçekleştirdiği Akademisyenler Kurultayı'nın ikincisi Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde Sueno Otel'de başladı. Türkiye'nin farklı üniversitelerinden 800'ye yakın akademisyenin katılımıyla toplanan ve iki gün devam edecek kurultayın açılış oturumunda konuşan MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türkiye'nin çok düşündürücü ve küçültücü gelişmelerin yaşandığı, devleti ve milleti ayakta tutan yapı taşlarının yerinden oynatıldığı bir dönemi yaşadığını söyledi. Türkiye'nin kendine özgü bir ortaçağı yaşamakta olduğunu öne süren MHP Lideri Bahçeli, "Türk devlet felsefesinin tüm ilke ve esasları çiğnenmiştir. Bundan dolayı yeni bir soluğa, yeni bir başlangıca ve yeniden doğruluşa büyük bir ihtiyaç vardır" diye konuştu.

'TÜRK'TEN ESER KALMAYACAK'

Türkiye'nin üzerinde çok aktörlü bir bölücülük operasyonunun yürütülmekte ve Türklerin kendi devletlerinde 'göçmen, sığıntı, misafir ve etnik kalıntı' muamelesine maruz kalmakta olduğunu savunan Devlet Bahçeli , "Türklerden sözüm ona ayrışmama adına kimliklerinden ve değerlerinden taviz üstüne taviz vermeleri istenmektedir" dedi. Bu tavizin son sınırının belirlenmesi ve durulacak yerin somut olarak tespit edilmesi gerektiğini kaydeden Bahçeli, aksi takdirde yüz yıl sonra ortada Türk'ten eser kalmayacağını savunarak, "Bu gidişle 'ben kimim' sorusunun cevabı 'Türküm' olamayacaktır" değerlendirmesini yaptı. Türk olmanın yasaklanacağı ve suçlanacağı karanlık dönemlere de şahitlik edilmesinin sürpriz olmayacağını savunan MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Devir kötünündür. Korkarım ki, artan siyasi Kürtçülüğe ve bölücülüğe karşılık Türkçülüğün söndürülmesine devam edilmesi halinde, yarın ihtiyaç olduğunda vatanı savunacak Türk aransa da bulunamayacaktır" diye konuştu.
Eleştirilerine Başbakan Erdoğan ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Diyarbakır buluşması üzerinden sürdüren Devlet Bahçeli, "Başbakan bu peşmergeyi Kürt kökenli kardeşlerimin temsilcisi noktasına çıkarmış ve kurgulanan psikolojik harekatla bunun çatısını örmüştür" dedi.

'DAVİD, CON YA DA HANS OLURDU'

Türk milletinin en büyük talihsizliğinin tarihe kör ve şaşı bakan bir iktidar tarafından yönetilmek olduğunu savunan Devlet Bahçeli şunları kaydetti: "Başbakan Erdoğan PKK'yla pazarlık masalarında akıl ve mantığını da bırakmış, Barzani'nin etkisinde kalarak uyuşmuş ve cahilliğini yeniden gün yüzüne çıkarmıştır. Başbakan Erdoğan tarihten bölücülük için gerekçe ararken, ecdadımızın ruhunu incitmiş, muhteşem başarılarını gölgelemeye kalkışmıştır. Her şey bir yana aziz atalarımız olmasaydı, bizlere bağımsız yaşama hazinesini bırakmasaydı, Recep Tayyip Erdoğan tıpkı hizmetinde bulundukları gibi ya David, ya Con, ya da Hans olmaktan ve anılmaktan kurtulamazdı." (dha/Emre BAYLAN)

İNCE DE YORGO VE DİMİTRİ DEMİŞTİ

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, bu ülkede bayrağımız gönderdeyse, camilerimiz açıksa, camilerde ezan okunuyorsa, herkesin bunu Atatürk’e borçlu olduğunu belirterek "Atatürk olmasaydı, bu ülkenin kurtarıcısı olmasaydı, bugün hareket edenlere şunu söylüyorum; adınız Ahmet, Hasan, Hüseyin olmazdı. Adınız Dimitri olurdu, Yorgo olurdu. Bunları doğru bilmeleri lazım” demişti. (radikal.com.tr)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları