loading
close
SON DAKİKALAR

'Dinamit' programının ödü patladı!

'Dinamit' programının ödü patladı!
Tarih: 22.09.2012 - 16:05
Kategori: Medya

Dinamit programının canlı yayını sırasında, televizyonun bulunduğu cadde üzerinde atıldığı iddia edilen havai fişek ve çatapat paniğe neden oldu...

Beşiktaş Fulya Mahallesi Prof. Dr. Bülent Tercan Caddesi'nde iddiaya göre saat 23.15'de havaya havai fişek ve çatapat atıldı. Havai Fişek ile çatapatın çıkardığı ses, aynı cadde üzerinde bulunan ve canlı yayını yapılan Dinamit programının da duyuldu. Sesleri duyan Latif Şimşek ile yorumcular Takvim Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı ve Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Ümit Zileli kısa süreli panik yaşadı. Sunucu Latif Şimşek yayın sırasında Beyaz TV 'nin görevlilerinden durumu polise bildirmelerini ve önlem almaları çağrısında bulundu. İhbar üzerine çevreye birçok polis ekibi sevk edildi. Polisin çevrede yaptığı geniş çaplı araştırmada havaya havai fişek ve çatapat atıldığı, silah atılmasıyla ilgili ise herhangi bir bulguya rastlanılmadığı öğrenildi.

"Bal gibi silah sesiydi''

Programdan sonra gazetecilere açıklama yapan Şimşek, "Herhalde silah olmadığını söyleyenler olmuş. Ben yıllarca polis adliye muhabirliği de yaptım. Silah sesini ayırt ederim. Bal gibi de bir silah sesiydi. Stüdyonun yalıtımı olmasına rağmen yayına kadar geldiyse o ses bal gibi de bir silah sesiydi. Bize önce asker uğurlaması diye bilgi geldi. Asker uğurlaması olmadığını öğrendik. Bize göz dağı vermek amacıyla yapılmış bir eylemdi. Binaya sıkılmamış havaya ateş edip gitmişler. Buradaki güvenlikçi arkadaşlar duymuş. Üç dört tane arabaymış. Jipten bir kişi havaya ateş etmiş. Arkadaki arabalardan da 'Yaşasın Cumuriyet, Cumhuriyet' diye slogan atmışlar" şeklinde konuştu.

"Halen katiller sürüsü dolanıyor''

Kendilerini tehdit etmek amacıyla silahla havaya ateş edildiğini iddia eden Rasim Ozan Kütahyalı ise, "Yayın sırasında toplu silah atış sesleri geldi. Bağırıp çağırıp sarjör boşaltmışlar. Tehdit olduğu gözüküyor. Çünkü o sırada tartışmanın sertleştiği anlardı. Kendilerince bu tür bir silahla, hala yasa dışı iğrenç yöntemlerle bizleri susturabileceklerini düşünen bir zihniyet Türkiye 'de halen var. Halen bu katiller sürüsü dolanıyor. Programda Balyoz Davasıile ilgili çok sert konuştuk. Bu generallerin Türk milletinin çoğunluğuna düşmanlık ettiğini, Türk milletinin çoğunluğunun da onları mahkum ettiğini söyledik. Bunları söylerken de aniden seslerden gedi. Çok yakından geldi. Biz stüdyoya giriyorlar gibi hissettik. Bana gelen tehdit telefonunun hattı hesabı yok. Bana da daha yeni silah atan grubun 'Rasim'in beynini kurşunla dolduracaz' dediklerini söylediler. Kim ne dedi, onu bilmem. Bunlar bize vız gelir, tırıs gider. Ellerinden geleni arkasına koymasınlar. Bu milletin demokrasi mücadelesini durduramayacaklar. Bu millet kazanacak" diye konuştu.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları