loading
close
SON DAKİKALAR

Direnişçilerden başörtülü kadınlara tacize tepki

Direnişçilerden başörtülü kadınlara tacize tepki
Tarih: 08.06.2013 - 11:45
Kategori: Kadın

Gezi Parkı eylemcilerinden bir grup kadın, başörtülü bazı kadınlara saldırıya tepki için Dolmabahçe'den Gezi Parkı'na yürüdü...

İstanbul 'da bazı semtlerde başörtülü kadınlara yönelik saldırı, Gezi Parkı eylemini gerçekleştiren kadınların tepkisini çekti.

Dolmabahçe'de toplanan 50 kadın "Örtülü- örtüsüz kadına tacize hayır" demek için protesto yürüyüşü yaptı. Grup üyeleri yürüyüş öncesi vatandaşlara "Biz Müslüman kadınlar, Gezi direnişi başladığından beri, direnişin içinde yer alanlar olarak İstanbul'un çeşitli semtlerinde başörtülü kadınların birtakım saldırılara maruz kaldığını biliyoruz. Gezi Parkı'nda hiçbir taciz vakası duyulmamışken, başka semtlerde gerçekleştirilen bu saldırılar bizi endişelendiriyor" yazılı çağrı metni dağıttı.

"Taksim bizim, Çarşı bizim, Cadde bizim" yazılı pankart taşıyan kadınlar, slogan atarak Taksim Gezi Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Aralarında başörtülü kadınların da bulunduğu grup, parka ulaştığında büyük alkışlarla karşılandı.

Gezi Parkı'nın içinde yürüyerek konuşma platformuna gelen kadınlar adına yapılan açıklamada "Bizler Taksim direnişinde yer alan, yer almaya da devam edecek olan Müslüman kadınlarız. Kadınlara yönelik taciz ve şiddet istemiyoruz. İnanç ve giyimleri nedeniyle kadınlara yönelik sloganlar istemiyoruz. Küfürlü propaganda ve duvar yazıları istemiyoruz. Polis şiddeti istemiyoruz. Müslüman kadınlar olarak Gezi Parkı'ndayız. Taksim hepimizin, cadde hepimizin, Gezi hepimizin" denildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları