loading
close
SON DAKİKALAR

Direnişleri karavanda devam edecek

Direnişleri karavanda devam edecek
Tarih: 03.12.2012 - 14:10
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ağustos ayında işten çıkarılan İTÜ araştırma görevlileri direnişlerini karavanda sürdürecek...

Ağustosayından beri hukuksuz uygulamalarla işten çıkarmalara karşı direnen İTÜAraştırma Görevlileri direnişlerini karavana taşıyor.

4 Aralık Salı günü saat 12:00'da Maslak Yerleşkesi, Kampüs Kafe önünde karavan kuracak olan asistanlar, aynı zamanda yeniRektör'ün 100 günlük icraatlerini de açıklayacak.

 

Yeni rektö, Mehmet Karaca'nın göreve atandıkran sonra ''Bana 100 gün verin!'' dediğini hatırlatan İTÜ araştırma görevlileri, Rektör'ün 100 Günü başlıklı uygulamalarını maddeleştirdi.



1. Çok sayıda araştırma görevlisi azami süreyi asma gerekçesiyle isten çıkarıldı. Bunun yanlış̧ ve hukuksuz bir uygulama olduğunu iddia edenlerin talepleri görmezden gelindi. Azami süreyi aşmadan tezini bitiren araştırma görevlilerinin 33-a kadrosuna geçişleri engellendi. Yurtdışı görevlendirmeler azami süre gerekçesiyle maaşsız yapılmaya başlandı. Azami süreyi geçen öğrencilerin de kongre katılım destekleri iptal edildi.

2. Süreden sayılmayan izinler, çalışma süresi hesabına dahil edildi. Böylece önceki uygulamalara göre çalışmalarını planlayan, yurtdışı görevi, doğum izni, veya
özel sebeplerle Enstitü onayıyla süreden sayılmayan izin hakkını kullanan araştırma görevlileri mağdur oldu.

3. 2547 sayılı kanuna aykırı 33-a’ya geçiş kriterleri getirildi.

4. 2002 yılından beri yayında olan ve Türkçe yayınlanan sınırlı sayıdaki dergiden biri olan İTÜ Dergisi, gerekçesi açıklanmadan, kapatıldı.

5. Yurtdışı bilimsel araştırma toplantılarına katılım desteği için indeksli makale şartı getirildi.

6. Yıllardır hazırlığı yapılan sosyal bilim bölümleri ve fakültesinin açılmamasına karar verildi.

7. Emekli öğretim üyelerinin ders ve danışmanlık görevleri sınırlandı.

8. Bazı projelerin yürütücüleri gerekçe bildirilmeden değiştirildi.

9. İTÜ Nano projesi ve Temiz Oda laboratuvarının sorumlu öğretim üyesi değiştirildi, bazı donanımlara el kondu ve ilgili projenin geliştirilmesi engellendi.

10. Rektörlükte çalışan çok sayıda idari personelin görev yeri değiştirildi.

11. Taşeron şirket çalışanlarının servis araçlarını kullanmaları yasaklandı. Tepkiler üzerine fiilen bu yasak kaldırılsa da, resmi bir değişiklik ve açıklama yapılmadı.

12. Kampüs güvenlik görevlilerinin sayısı 1,5 katına çıkarıldı. Kampüste tüm gün güvenlik devriye aracı uygulaması başladı.

13. Rektörlükle iletişim kanalları kapalı tutuldu, dilekçeler yanıtsız bırakıldı ve randevu talepleri geri çevrildi.

İTÜ’nün yapısı ve geleceği bakımından önemli sonuçları olacak bu uygulamalar, üniversite kamuoyunun görüşü dikkate alınmadan hayata geçirilmiştir. İTÜ rektörü Mehmet Karaca, bu kararları gerekçelendirme ve üniversite mensuplarını bilgilendirme ihtiyacı duymamaktadır. Bu tavır, demokrasi anlayışıyla uyuşmamakta ve İTÜ’ye yakışmamaktadır.

Bu gelişmeleri onaylamayan 1500 kişi 15 Kasım 2012’de Rektörlük binası önünde Rektör Mehmet Karaca’yı istifaya davet etmiştir. Hocalarımızı, öğrencilerimizi ve araştırma görevlisi arkadaşlarımızı, bilimsel düşüncenin temel ilkelerine sahip çıkmaya ve mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz.

 

 

Vişne Haber Ajansı


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları