loading
close
SON DAKİKALAR

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Hamas tepkisi: 'Haddini aşan bir açıklama, reddediyoruz'

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye Hamas tepkisi: 'Haddini aşan bir açıklama, reddediyoruz'
Tarih: 26.08.2020 - 09:25
Kategori: Gündem

Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın "Erdoğan’ın teröristlerle görüşmeye devam etmesi sadece Türkiye’nin uluslararası toplumdan izole edilmesine hizmet eder" açıklamasına tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve beraberindeki heyetle Vahdettin Köşkü'nde bir araya gemiş, görüşmeye MİT Başkanı Hakan Fidan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katılmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, görüşmeye tepki gösterdi. ABD'den yapılan açıklamada, "Erdoğan’ın teröristlerle görüşmeye devam etmesi sadece Türkiye’nin uluslararası toplumdan izole edilmesine hizmet eder" denildi.

Dışişleri Bakanlığı ABD'nin açıklamasınanyanıt verdi. Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Gazze’de demokratik seçimlerle iktidara gelen ve bölgenin önemli bir realitesini teşkil eden Hamas’ın meşru temsilcisinin terörist olarak nitelendirilmesi bölgede barış ve istikrarın tesisine yönelik çabalara katkı sağlamayacaktır. ABD Yönetimini, bölgedeki güç ve nüfuzunu münhasıran İsrail’in çıkarlarına hizmet etmek amacıyla kullanmak yerine, dengeli politikalar izleyerek İsrail-Filistin ihtilafına uluslararası hukuk, adalet ve hakkaniyet temelinde samimi çözüm arayışında bulunmaya davet ediyoruz" denildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
"Sayın Cumhurbaşkanımızın Hamas yetkililerini kabulüne ilişkin olarak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü bugün haddini aşan bir açıklama yapmıştır. Bu açıklamayı külliyen reddediyoruz.

Gazze’de demokratik seçimlerle iktidara gelen ve bölgenin önemli bir realitesini teşkil eden Hamas’ın meşru temsilcisinin terörist olarak nitelendirilmesi bölgede barış ve istikrarın tesisine yönelik çabalara katkı sağlamayacaktır.

Kaldı ki, kendi terör örgütleri listesinde yer alan PKK’ya açık destek veren, FETÖ elebaşına evsahipliği yapan bir ülkenin üçüncü ülkelere bu konuda söz söylemeye hiçbir hakkı bulunmamaktadır.

ABD Yönetimi Filistinliler arası iç uzlaşı çabalarının da bir tarafı olan Hamas’ı terör örgütü ilan etmiş, ardından Filistin Kurtuluş Örgütü’nün Vaşington’daki Ofisini kapatmıştır. Böylelikle tüm Filistin Yönetimi ve halkıyla irtibatını keserek, bölgemizin gerçeklerinden kendini ne kadar soyutlamış olduğunu da ispatlamıştır.

Bu vesileyle ABD Yönetimini, bölgedeki güç ve nüfuzunu münhasıran İsrail’in çıkarlarına hizmet etmek amacıyla kullanmak yerine, dengeli politikalar izleyerek İsrail-Filistin ihtilafına uluslararası hukuk, adalet ve hakkaniyet temelinde samimi çözüm arayışında bulunmaya davet ediyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları