loading
close
SON DAKİKALAR

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'ın Türkiye'ye nota vermesinin ardından açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan Irak'ın Türkiye'ye nota vermesinin ardından açıklama
Tarih: 13.08.2020 - 13:40
Kategori: Gündem

Dışişleri Bakanlığı, Irak'ın Türkiye'ye nota vermesinin ardından bir açıklama yaptı.

Irak ordusu salı günü yaptığı açıklamada Türkiye'nin insansız hava aracıyla düzenlediği saldırının Irak sınır muhafızlarını hedef aldığını ve saldırıda iki komutanının öldürüldüğünü duyurmuş, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Bağdat’a yapmayı planladığı ziyaret iptal edilmişti. Dün de Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Irak Dışişleri Bakanlığı’na çağırılmış ve Türkiye'ye protesto notası verilmişti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, "Irak’taki PKK varlığına göz yumulmaya devam edilmesi halinde ülkemiz sınırlarının güvenliği için nerede olursa olsun gerekli göreceği tedbirleri şimdiye kadar olduğu gibi almakta kararlıdır" denildi. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:
"Yıllardır Irak’ta yuvalandığı bölgelerden ülkemize yönelik saldırılarda bulunan PKK terör örgütü, Irak’ın egemenliği, toprak bütünlüğü, güvenliği ve istikrarına da meydan okumaktadır.

Ülkesinde bulunan PKK unsurlarına karşı gerekli önlemleri almak öncelikle Irak’ın sorumluluğundadır. Bu hususta ülkemiz Irak ile işbirliğine hazırdır. Ancak Irak’taki PKK varlığına göz yumulmaya devam edilmesi halinde ülkemiz sınırlarının güvenliği için nerede olursa olsun gerekli göreceği tedbirleri şimdiye kadar olduğu gibi almakta kararlıdır.

Irak’ı bu doğrultuda gerekli adımları atmaya, bu durumu fırsat bilip ülkemize yönelik mesnetsiz iddialarda bulunan diğer bazı ülke ve bölgesel örgütleri de teröristleri cesaretlendiren ve terörle mücadelede çifte standart içeren yaklaşımlarına son vererek, ilkeli bir tutum takınmaya davet ediyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları