loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK: Emperyalizmin taşeronu olmayacağız

DİSK: Emperyalizmin taşeronu olmayacağız
Tarih: 20.12.2012 - 18:51
Kategori: Sendika

DİSK Genel Başkanı Ekici, Patriot füze savunma sisteminin Türkiye topraklarına yerleştirilmesine tepki gösterdi...

İSTANBUL- Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Erol Ekici, NATO'nun Türkiye topraklarına konuşlandıracağı Patriot füze kalkanına ilişkin değerledirmelerde bulundu.

Ekici, "Ülkemiz NATO'nun savaş üssü, halkımız emperyalizmin taşeronu olmayacak" başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Patriot füzeleri gündeme geldiğinde Başbakan Erdoğan'ın önce reddettiğini, ama sonra "Bu topraklar bizim olduğu kadar NATO'nun da toprakları" dediği hatırlattı. Ekici, Erdoğan'ın böylece emperyalizmin taşeronluğunu övünçle yaptığını itiraf ettiğini kaydetti.

Ekici, şöyle dedi: "Emperyalistler NATO aracılığıyla yıllardır halkların tepesine bomba yağdırıyor. Bugün NATO'nun ülkemizdeki üslerinin geliştirilmesi çabaları asıl olarak ABD'nin Ortadoğu'ya yönelik emperyalist saldırı planlarının bir parçası olduğu gibi, Patriot füzelerinin ülkemizde konuşlandırılması, emperyalizmin Suriye ile birlikte İran'ı tehdit eden, bu ülkeleri çevreleyerek etkisiz hale getirmeyi amaçlayan saldırısının ve İsrail siyonizmini korumanın bir aracıdır."

Ekici, Patriot füzelerinin Türkiye'ye biçilen taşeron rolünün güçlendirilmesi ve emperyalizmin bölgesel savaşında bir cephe ülkesi haline getirilmesi anlamına geleceğini ifade etti.

"AKP, emperyalizmin güdümündeki bu politikalarla ülkemizi komşularımızla savaşın eşiğine getirmekte ve bölgesel bir kaosun içerisine sokmaktadır" diyen Ekici, AKP iktidarını uyardı: "Ülkemizin bu bataklığa daha çok saplanmasına, emperyalizmin gelişmiş bir askeri üssü haline getirilmesine izin vermeyeceğiz! Emperyalizmin çıkarları ve emperyalizmin taşeronluğunu üstlenenler için işçi sınıfının akıtılacak bir damla kanı yoktur!"

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları