loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK: İşçi sınıfı bu yasaya sığmayacaktır

DİSK: İşçi sınıfı bu yasaya sığmayacaktır
Tarih: 07.11.2012 - 17:11
Kategori: Sendika

DİSK Genel Başkanı Erol Ekici, ''Sendikalar ve toplı iş sözleşmesi kanunu'nun Abdullah Gül tarafından onaylanması ardından yazılı bir açıklama yaptı...

Devrimci İşçi Semdikaları Konfedarasyonu (DİSK) Genel Başkanı Erol Ekici’nin, “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu”nun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

''İşçi sınıfını bu yasaya sığdıramacaksınız'' başlık yazıda Erol Ekici, İşçiler Meclis’e yaklaştırılmayıp coplanarak, gaz sıkılarak ve işçi sınıfından kaçırılarak sermayenin istekleri doğrultusunda çıkartılan “Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu”nu Cumhurbaşkanı tarafından da onaylandığını söyleyerek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sadece yasayı onaylamadığını, bununla birlikte Anayasa’nın 90. Maddesinin yanı sıra eşitlik ilkesinin, uluslararası sözleşmelerin, en temel hak ve özgürlüklerden işçi sınıfının yararlanmasının da üzerini çizmiş olduğunu ifade etti.

DİSK’in ve çeşitli sendikal örgütlerin itirazları, uluslararası işçi örgütlerinin uyarıları ve veto talepleri Cumhurbaşkanlığı tarafından da kulak arkası edildiğini bu durumun ise beklemedikleri bir davranış olmadığını belirten Ekici, Cumhurbaşkanın bir kez daha ''noter işlevini yerine getirerek bir sosyal sınıfın başka bir sosyal sınıf üzerindeki hakimiyenitini tesis etmeye yönelik içeriğe sahip bir yasayı onayladığını söyledi.

"Sendikaları yok edeceklerini, işçi sınıfının elini kolu yasalarla bağlayacaklarını zannedenlere bir kez daha sesleniyoruz" diyen Ekici, açıklamasını "Gerçek yasaları mücadele edenler yapar! İşçi sınıfı bu yasaya sığmayacaktır! şeklinde sonlandırdı.


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları