loading
close
SON DAKİKALAR

DİSK: Üniversitenin aydınlık yüzü hocalarımızın yanındayız

DİSK: Üniversitenin aydınlık yüzü hocalarımızın yanındayız
Tarih: 02.09.2016 - 14:15
Kategori: Sendika

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, yayınlanan son KHK ile üniversitelerdeki görevlerinden ihraç edilen akademisyenlere ilişkin bir açıklama yaptı.

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, yayınlanan son KHK ile üniversitelerdeki görevlerinden ihraç edilen akademisyenlere ilişkin bir açıklama yaptı. Beko, açıklamasında üniversiteden uzaklaştırılan akademisyenlerin arasında bilimsel, laik ve demokratik eğitimden yana, doğa ve yaşam savunucusu, barış bildirilerine imza atan, Eğitim-Sen ve SES üyesi, DİSK-AR çalışmalarına katkıda bulunan isimlerin de yer aldığın belirterek, 'İşçi sınıfının, halkın, ülkemizin onuru hocalarımızın yanındayız' dedi. 

DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun yaptığı açıklama şöyle:

"672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 2346 akademisyen FETÖ bağlantısı ve darbe girişimi gerekçesiyle üniversitelerden uzaklaştırıldı.

Çoğunluğu Kocaeli Üniversite'nde çalışan ve ömürleri çağdaş, laik ve demokratik bir ülke ve üniversite mücadelesiyle geçmiş hocalarımızın FETÖ ve darbe gerekçesiyle görevden uzaklaştırılması utanç vericidir.
Üniversiteden uzaklaştırılanlar arasında işçilerin grev ve direniş çadırlarında bizlerle olan, taşeron köleliğine karşı mücadelelerde beraber yürüdüğümüz, insanca yaşanabilir asgari ücret mücadelesinden kıdem tazminatı hakkımızın savunulmasına kadar emeğin birçok mücadele alanında bizlere bilgi birikimleriyle destek veren, işçi sağlığı ve iş güvenliği alanında bizlerle beraber fikir üreten, Soma'dan Ermenek'e acılarımızı paylaşan, emek mücadelesiyle ilgili kitaplarıyla-makaleleriyle tanıdığımız dostlarımız bulunmaktadır.

Türkiye işçi sınıfının her zaman yanında olan, sendikal mücadeleye ve demokrasi mücadelesine katkılarını hiçbir zaman esirgemeyen, üretkenlik ve akademik çalışmaları ile tanınan çok değerli akademisyenlerin görevden uzaklaştırılması üniversiteye, bilime ve demokrasiye yönelik bir saldırıdır. 

Bu kararla, laiklikten, bilimden, emekten, barıştan, düşünce ve ifade özgürlüğünden, demokrasiden daha da uzaklaşan üniversiteler tam anlamıyla imha edilmektedir. Kuşkusuz ki, üniversiteye düşmanlık, tüm toplumu cehaletin esareti altına alma çabalarının yeni bir örneğidir.

Yıllarca hükümetin himayesinde büyüyen bir cemaat yapılanması tarafından tertiplenen darbe girişiminin politik sorumlusu, laik-demokrat akademisyenler değil, bu akademisyenleri üniversitelerden uzaklaştırma kararı alanlarıdır.
Demokrasi mücadelesinde hiçbir çekince duymadan işçi sınıfının ve halkımızın yanında duran, her türlü bedeli göze alan, laikliğin, bilimin, aklın savunucusu sevgili hocalarımızın, özür dilenerek, derhal görevlerine iade edilmesini talep ediyoruz."

Vişne Haber Ajansı


ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları