loading
close
SON DAKİKALAR

Dişleri sökülen kadın meclis gündeminde

Dişleri sökülen kadın meclis gündeminde
Tarih: 19.04.2013 - 17:13
Kategori: Siyaset

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin'e Samsun'da eşinden şiddet gören Hamide M.'yi Sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi şöyle;

“Samsun'un Vezirköprü İlçesi’ne bağlı bir köyde Veysel M., eşi Hamide M.’yi tekme tokat dövüp penseyle 3 dişini de sökmüş eşinden korktuğu için hastanede "İnek tepti" diyen kadın, ilk evliliğinden olan oğluna olayı anlatınca Veysel M., gözaltına alınmıştır.

İddiaya göre, 21 yıllık eşi Hamide M.’ye (55) sürekli şiddet uygulayan Veysel M. (50), son tartışmada kadını tekme tokat dövdükten sonra pense ile ön alttaki 3 dişini sökmüştür. Kanlar içerisinde kalan Hamide M., Vezirköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştır.

Bu bağlamda;

1. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nden sadece birkaç ay sonra gerçekleşen vahim olaylardan biri olan Hamide M.’nin eşi tarafından tekme tokat dövülüp penseyle dişinin sökülmesi “Kadına Şiddet”te gelinen boyutu göstermekte olup Hamide M. İçin Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır? Varsa nelerdir?

2. Eşleri tarafından sürekli şiddet gören ve hatta ölüm tehdidi alan “Kadın”lar için Bakanlığınız tarafından alınan güvenlik tedbirleri var mıdır? Varsa nelerdir?

3. Eşi Hamide M.’yi tekme tokat dövüp penseyle dişinin söken ”Veysel M.” Hakkında yasal işlem yapılmış mıdır? Yapıldı ise sonuçları nelerdir?

4. Kadına şiddet uygulanan Huzurevleri, Yaşlı Bakım Evleri ve Rehabilitasyon Merkezleri ile ilgili Bakanlığınız tarafından yapılan araştırmalar ve çalışmalar var mıdır? Var ise sonuçları nelerdir?

5. 2010-2012 yılları arasında eşleri tarafından şiddet gören “Kadın” sayısı nedir ve illere göre dağılımı nasıldır?

6. 2010-2012 yılları arasında eşleri tarafından şiddet görüp hayatını kaybeden “Kadın” sayısı nedir ve illere göre dağılımı nasıldır?”

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları