loading
close
SON DAKİKALAR

Diyanet salgın dinlemiyor: Yatılı Kuran kursları açılma hazırlığında

Diyanet salgın dinlemiyor: Yatılı Kuran kursları açılma hazırlığında
Tarih: 31.05.2020 - 09:02
Kategori: Gündem

MEB, salgın nedeniyle eğitim-öğretim yılını sona erdirme kararı alırken Diyanet, yatılı Kuran kurslarını 15 Haziran’da açmayı planlıyor. 27 Eylül’e kadar sürecek kurslarda ‘zorunlu olmadıkça’ öğrencilere izin kullandırılmayacak.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde tartışmalı kararlara imza atan Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de yatılı Kuran kurslarını açma hazırlığında. İktidarın, ‘normalleşme adımları’ kapsamında kademeli olarak açılması planlanan yatılı kuran Kursları için 81 ilin müftülüğüne, “Kur’an kursları yeni normalleşme süreci” başlıklı yazı gönderildi. Müftülüklere gönderilen yazıya göre, ülke genelindeki birçok yatılı Kuran kursunda eğitim, 15 Haziran’da başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm dünyayı tehdidi altına alan Covid-19 salgını nedeniyle okulların 2019-2020 eğitim öğretim yılında açılmayacağını duyururken Diyanet, yatılı Kuran kurslarını açmak için harekete geçti.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Kursların, 15 Haziran’da açılması, 27 Eylül’de ise eğitimi tamamlaması öngörüldü. Kararın altında imzası olan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, salgın tehdidi görmezden gelinerek alınan karara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘Cuma bereketi’ yorumunu yaptı.

İZİN YOK

Kursların, kayıtlı yatılı öğrenci sayısının yüzde 30’u ile hizmete başlayacağı, süreç içerisinde kapasitenin yüzde 50’sinin aşılmayacağı bildirildi. Alınacak bazı tedbirler ise şöyle sıralandı:

-Kurslarda mutlaka ateş ölçer bulundurulacak ve belirli aralıklarla öğrencilerin ateş ölçümü yapılacak.

- Kurs içerisinde bulunan klima ve havalandırmalar çalıştırılmayacak, kapı ve camlar açık tutularak kurs içerisinin sürekli havalandırılması sağlanacak.

-Bu süreçte çiğ sayfa (saman kağıt) sayısının mümkün olduğunca az tutulması ve pişmiş sayfalara (beyaz kağıt) yoğunluk verilmesine özen gösterilecek.

-Cemaatle kılınacak namazlarda fiziki mesafe kurallarına dikkat edilecek.

-Öğrencilere zorunlu olmadıkça izin kullandırılmayacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları