loading
close
SON DAKİKALAR

Diyarbakır'da havai fişek kullanımı sınırlandırıldı

Diyarbakır'da havai fişek kullanımı sınırlandırıldı
Tarih: 26.11.2012 - 14:28
Kategori: Yerel

Diyarbakır'da havai fişek kullanımı İl Mahalli Çevre Kurulu kararı ile sınırlandırıldı...

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da son yıllarda özellikle izinsiz gösterilerde ve düğün gibi eğlencelerde çok sık kullanılan havai fişek ve benzeri şeylerin kullanımıyla ilgili olarak İl Mahalli Çevre Kurulu'nda bazı kararlar alındı.

Vali Yardımcısı Mehmet Yiğit başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü hizmet binasında yapılan toplantıda, havai fişek ve benzeri şeylerin kullanımı sınırlandırıldı.

İl Mahalli Çevre Kurulu'nca vatandaşların huzur, sükun ve sağlığını korumak için Diyarbakır ili sınırları içerisinde resmi ve dini bayramlar, yerel milli günler, resmi kurum ve kuruluşların açılış törenleri haricinde eğlence amaçlı havai fişek ve benzeri şeylerin 23.00 ile 07.00 saatleri arasında kullanılmamasının sağlanması kararı alındı.

Kurulda, havai fişek taleplerinin ilgili kurumlar olan il, ilçe emniyet müdürlükleri ile il, ilçe jandarma komutanlıklarına en az 7 gün önceden yapılması kararı çıkarken, eğlence amaçlı havai fişek ve benzeri şeylerin kullanılacağı alanların ilgili kolluk kuvveti tarafından kullanım belgeli kişilere tebliğ ve teslim edilmesi istendi.

İl Mahalli Çevre Kurulu'nda, belirlenen alanlar ve saatler dışında havai fişek ve benzeri şeylerin kullananlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu ile ilgili izin veren merci tarafından yasal işlem yapılması kararı çıktı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları