loading
close
SON DAKİKALAR

Diyarbakır'da jandarma müdahalesi

Diyarbakır'da jandarma müdahalesi
Tarih: 30.05.2014 - 11:23
Kategori: Gündem

6 gündür kapalı olan Diyarbakır - Bingöl karayolunu Lice mevkiinde bulunan göstericilere jandarma ekiplere bu sabah saatlerinde müdahale etti.

Bölgede "Kalekol" yapımına karşı Diyarbakır-Bingöl ve Diyarbakır-Muş karayollarında yol kesme eylemi yapan gruplara bu sabah jandarma müdahale etti.

Müdahalenin ardından çatışma başladı. Gazeteciler de bölgeden uzaklaştırıldı. Çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi. Trafiğin kontrollü sağlandığı bölgede gerginlik devam ediyor

"Gerekli tedbirler alınmıştır"

Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada şöylee denildi: "Bölgede gerekli tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda güvenlik güçlerince, Diyarbakır-Bingöl karayolunun Lice-Ziyaret mahallesi ile Hani-Çağıl mahallesi arasında kalan kısmında, eylemciler tarafından karayolu üzerinde açılmış olan hendeklerin kapatılması ve Çağıl mahallesi yol ayrımında trafiğin işlemesine mani olan engellerin kaldırılmasına yönelik güvenlik tedbirleri alınmaya başlanmıştır. Yapılan çalışmalar tamamen vatandaşlarımızın seyahat özgürlüğünü sağlamaya yöneliktir."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları