loading
close
SON DAKİKALAR

Diz boyu ihmal

Diz boyu ihmal
Tarih: 30.11.2012 - 13:00
Kategori: Sağlık, Yaşam

Beyoğlu'nda Levent Öztürk'ü ölüme götüren korkuluk önce 100, sonra 170 santimetre yükseltildi ama ihmal örtülemedi...

fotograklar için tıklayın

16 Kasım Cuma sabahı saat 5 civarında 44 yaşındaki işletmeci Levent Öztürk, Cihangir’deki Akarsu Caddesi’nin bitimindeki 50 santimlik korkuluktan 2.5 metre aşağı düşerek öldü. Beyoğlu Belediyesi olayın ardından korkuluğu önce 100, sonra 170 santime yükseltirken Belediye “İhmalimiz yok” açıklaması yaptı.

Radikal Gazetesi'nden Elif İnce'nin haberine göre, ulaşılan üç farklı kamera görüntüsünde Öztürk’ün dengesini kaybettiği ve diz boyuna kadar bile gelmeyen korkuluk nedeniyle yuvarlanarak 2.5 metre aşağı tepetaklak düştüğü görülüyor.


Olay ilk yaşandıktan sonra Levent Öztürk’ün ‘korkulukların üzerine oturduğu için’ düştüğü ileri sürülmüştü. Oysa Radikal’in elde ettiği görüntüler olayın böyle yaşanmadığını gösteriyor. Polisin savcılığa ilettiği iki kamera görüntüsünde de, Radikal’in ulaştığı üçüncü kamera görüntüsünde de Öztürk korkuluğa oturmamış. Aksine, durak kamerasının görüntüsünde Öztürk’ün korkuluklardan aşağıya yüz üstü düştüğü açıkça belli oluyor.


Sonuna kadar takipçisiyiz’

Levent Öztürk’ün kardeşi Bülent Öztürk, savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ve haklarını arayacaklarını söyledi. Ailece Beyoğlu Belediyesi’nin açıklamalarına üzüldüklerini belirten kardeş Öztürk, “Kendini korumaya yönelik açıklama yapıldığı ortada, gerçeği yansıtmıyor. Suçlu kimse, kusur neyse ortaya çıkarılması için sonuna kadar takibini yapacağız. Hiçbir kurum bizimle iletişime geçmedi, kimse özür bile dilemedi” dedi.

Beyoğlu Belediyesi basın açıklamasında “Bu konuda belediyemize olay öncesi bir şikâyet ya da talep ulaşmamıştır” dense de Cihangirliler yıllardır merdivenlerin onarılması için sayısız talepte bulunmuş. Habertürk gazetesinin 2010 tarihli ‘Merdiven değil işkence geçidi’ başlıklı haberinde merdivenlerden yuvarlanan birçok kişi olduğu belirtiliyor:

“Akarsu Yokuşu’nun merdivenleri bakımsızlıktan dökülüyor. Hal böyle olduğundan kazasız gün geçmiyor. Merdivenlerden yuvarlananların haddi hesabı yok. Bu dert hayati önem taşıyor.”


‘Çocuklar da düşebilirdi’

Merdivenlerin altındaki Cihangir İlköğretim Okulu’nun Okul Aile Birliği’nden Funda Çelebi de merdivenlerin çocuklar için tehlikeli olduğunu ve onarılması gerektiğini her yıl belediyeye bildirdiklerini söyledi. Merdivenlerin en sonunda geçen yaz başında yenilendiğini ama bu korkulukların değiştirilmediğini belirten Çelebi, “Aramızda konuşurduk ‘Buradan bir çocuk düşebilir, arkadaşı şaka yapıp itebilir’ diye. Keşke üzerine gitseydik, bu bütün Cihangirlilerin sorumluluğuydu” dedi.

Cihangirli Zerrin Koç da merdivenler tamir edilirken ustalara “Bu korkuluğu yükseltmeniz en önemlisi, ne olur elinizdeki malzemeleri kullanarak şunu yükseltin” dediğini fakat ustaların “Bize korkuluk için talimat verilmedi, yenileme kapsamı dışında” diye cevap verdiğini anlattı.


Pembe makyaj yapıldı

1984-89 yıllarında Beyoğlu Belediyesi’nde imar müdürü olarak çalışan İnşaat Mühendisi Fatime Arın da “Bu korkuluk ben kendimi bildim bileli burada. Yaz başında merdivenlerin altı yenilenirken korkuluğun da standartlara uygun olarak yükseltilmesi gerekirdi” dedi. Sonuçta haziran ayında yapılan yenileme sonucunda merdiven ‘tamir edildi’ ama korkuluk yalnızca pembeye boyanarak olduğu gibi bırakıldı. Aradan 5 ay geçmeden Öztürk burada hayatını yitirdi, 13 yaşındaki oğlu babasız kaldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları