loading
close
SON DAKİKALAR

Doğan Demir; 2 sigorta şirketi iflas etti, SEDDK şirketlere el koydu vatandaş mağdur duyan yok!

Doğan Demir; 2 sigorta şirketi iflas etti, SEDDK şirketlere el koydu vatandaş mağdur duyan yok!
Tarih: 16.12.2023 - 14:08
Kategori: Siyaset

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, Yılda 1,2 milyar liralık poliçe kesen Gri Sigorta ve Mellce Sigorta şirketleri geçtiğimiz günlerde iflas kararını açıkladı; vatandaş mağdur duyan var mı?

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, konuyu TBMM gündemine taşıdı;

Kamuoyuna saygılarımla….

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda belirtilen sorularımın Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet ŞİMŞEK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98, TBMM İçtüzüğünün 96’ncı ve 99’uncu maddeleri gereğince saygıyla talep ederim. 
Doğan DEMİR
İstanbul Milletvekili

Yılda 1,2 milyar liralık poliçe kesen Gri Sigorta ve Mellce Sigorta şirketleri geçtiğimiz günlerde iflas kararını açıkladığı ve bunun üzerine Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK), iki şirkete de el koyarak, şirketlerin mevcut yönetim kurulu üyelerinin tamamının görevlerine son vererek, yeni yönetim kurulu üyeleri atadığı bilinmektedir.
Ancak ortada büyük bir enkaz kalmıştır. Türkiye çapında bu şirketlerden; kasko, iş yeri ve konut sigortası branşında 120 bin kişinin poliçe yaptırdığı açıklanmıştır. Bu şirketlerden poliçe yaptıranlara geçtiğimiz günlerde ‘poliçeleriniz iptal edilmiştir’ mesajları gönderilmiştir. Bunun üzerine hak sahibi vatandaşlarımız batan şirketlerin acentelerini arayarak poliçe ücretlerinin iadesini talep etmiştir. Serviste kaza yapıp onarımı bekleyen 8 bin araç sahibi de ödeme yapılmasını istemiştir. Bankalar da kredi verdikleri araçların kaskolarının iptal edilmesi üzerine vatandaşlara ‘ya yeni kasko yap ya da krediyi geri çağırırız’ talebinde bulunulmuştur.

Bu bağlamda;
1. Bakanlığınız tarafından prim ödemeleri iade edilmeyen vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek için yapmış olduğunuz bir çalışma var mıdır?

2. Bankaların araç kredisi verdikleri vatandaşlarımızın kaskolarının iptali dolayısıyla vatandaşlarımız ile bankalar arasında, vatandaş mağdur edilmeden uzlaşı sağlanabilmesi için arabuluculuk hizmeti verilecek midir?

3. Kaza yapıp serviste onarımı bekleyen 8 bin araç sahibi için ne zaman ödeme yapılacaktır?

4. Prim ödemesi yerine indirim kuponu verilen vatandaşlarımızın enflasyon karşısında mağduriyet yaşamamaları adına adil bir değerlendirmeye yapılacak mıdır?

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları