loading
close
SON DAKİKALAR

Doğan Demir; Kemal Beyin Alevi olması üzerinden yapılan saldırılar bu ülkenin aydınlığına ve menfaatine asla zeval getirmemiş toplumumuza yapılan büyük bir saygısızlıktır!

Doğan Demir; Kemal Beyin Alevi olması üzerinden yapılan saldırılar bu ülkenin aydınlığına ve menfaatine asla zeval getirmemiş toplumumuza yapılan büyük bir saygısızlıktır!
Tarih: 01.03.2024 - 14:13
Kategori: Siyaset

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, Cumhuriyet Halk Partisinin önceki Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik alevi kimliği üzerinden yapılan saldırılara karşı basın açıklaması yaptı.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, basın açıklamasında;

"Basına ve Kamuoyuna

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan mezhepçi, ötekileştirici bu dili kınıyor ve reddediyorum.

Kemal Bey ülkemizin içinde bulunduğu zor süreçte asla bir araya gelmez denilen herkesi ülkemizin menfaati için aynı masa etrafında toplayabilmek adına yoğun çaba ve emek sarf etmiş biridir.

Tüm bunlara karşılık Kemal Beyin Alevi olması üzerinden yapılan saldırılar bu ülkenin aydınlığına ve menfaatine asla zeval getirmemiş toplumumuza yapılan büyük bir saygısızlıktır. Her insan gibi Kemal Bey de Cumhuriyet Halk Partisi’nde Alevi kimliği üzerinden değil siyasi kimliği üzerinden siyaset yapmaktadır.

Bu zihniyet Alevilerin kapısına çarpı atan zihniyettir. Susuyoruz, sineye çekiyoruz ama artık yeter herkes haddini bilecek. Düşün artık Alevilerin yakasından, Aleviler; yaşam tarzları ve aydın düşünceleri konusunda yıllardır karanlığa karşı direniyorlar, Alevilerin bu direnişi olmasa bir kadın olarak bırakın özgürce konuşabilmeyi sokağa çıkamazsınız.

Doğan Demir
İstanbul Milletvekili"

 

28. Dönem İstanbul Milletvekili Doğan Demir Kimdir?

Çevre Komisyonu Üyesi

Muş / Varto – 1973, Hüseyin, Derdı.

İş İnsanı; İlkokul ve ortaokulu Varto’da, liseyi Adana Yapı Meslek Lisesi Makine Bölümünde tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümünü bitirdi.

30 yıl boyunca ticaretle uğraştı. Biri aile şirketi, diğeri de iki ortaklı olmak üzere, farklı iş alanlarını içinde barındıran iki firmanın sahibidir.

CHP Kocaeli Derince Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığı, İl Sekreterliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2004-2009 yılları arasında Belediye Meclisi Üyeliği yaptı. Alevi Kültür Derneklerinde 2009-2013 yılları arasında Kocaeli Şube Başkanlığı, 2013-2019 yılları arasında Genel Başkanlık görevlerini üstlendi. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 2017 yılında  Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından dünyanın birçok ülkesinden davet edilen 100 din ve inanç temsilcisinden biri oldu. Birçok Avrupa ülkesinde düzenlenen panellere katıldı. Kurucuları arasında yer aldığı Gelecek Partisinde Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler ve Şehircilik Başkanı olarak görev aldı.

Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyeliği görevini sürdürmektedir.

Demir, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları