loading
close
SON DAKİKALAR

Doğan Demir; 'Kültür Bakanlığı görsellerinde, Hacı Bektaş Veli'nin yüzlerce yıldır barışın ve hoşgörünün simgesi olan kucağında tutuğu aslan ve ceylanı çıkarmıştır'

Doğan Demir; 'Kültür Bakanlığı görsellerinde, Hacı Bektaş Veli'nin yüzlerce yıldır barışın ve hoşgörünün simgesi olan kucağında tutuğu aslan ve ceylanı çıkarmıştır'
Tarih: 16.08.2023 - 15:46
Kategori: Siyaset

Doğan Demir; Hünkarın aslana yedirmediği ceylanı biz orta çağ karanlığına hiç yedirmeyiz. Biz Aleviliği Yezide yedirmemişiz, Yavuz Sultan’a yedirmemişiz sizin gibilere de asla yedirmeyiz.

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir'den, Kültür Bakanlığı tarafından Hacı Bektaş-i Veli’nin fotoğrafı üzerinde yapılan değişiklikle ilgili açıklamasında;

"Kültür Bakanlığı bu yıl ki Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Haftası dolayısıyla hazırlamış olduğu görselden, Hacı Bektaş Veli'nin yüzlerce yıldır barışın ve hoşgörünün simgesi olan kucağında tutuğu aslan ve ceylanı çıkarmıştır. Bu yıl ki resmi Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenleri için bakanlıkça yaptırılan tablolarda aslan ve ceylan buharlaşmış yok olmuş.
Hacı Bektaş-ı Veli sıradan bir tekke şeyhi değildir. Bu olay da basit bir unutkanlık değil, aksine bilhassa bilinçli olarak yapılan asimilasyon projesinin bir parçasıdır. Bu fotoğrafı özellikle arasanız sanal ortamda bulamazsınız. Kim veriyor bu aklı sizlere eniştesine baldızını uygun gören diyanet işleri mi yoksa her gün çocuk istismarlarıyla gündeme gelen tarikat ve cemaat liderleriniz mi?
Alevilik sizin zihniyetiniz ile dizayn edebileceğiniz bir inanç değildir.
Bu hırsızlık olayı basit bir unutkanlık eseri değil. Bilinçli olarak gerçekleştirilen bir tavır, bu bir proje.
Hükümet bu ülkede güzel olan her şeyden rahatsız oluyor. Ormanlardan, zeytinliklerden, hayvanlardan, doğadan ve şimdi de bu kadim coğrafyada yüzyıllardır sevginin, hoşgörünün, ilimin ve aydınlanmanın öncüsü olmuş Hacı Bektaş-ı Veli’den rahatsız oluyor.
Görülüyor ki hükümet adım adım kendi Aleviliğini dizayn etmeye çalışıyor. Aleviliğin içi boşaltılarak bir ceset haline getiriliyor. Büyükşehirlerde Alevilerin içindeki çürük elmalarla, duruş sergileyemeyen inancından kopuk kurumlarla “Sevgide Buluşalım” adı altında Alevilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan etkinlikler düzenliyor. Kurumları kendi şekillerine büründürmeye çalışıyorlar. Kurumlarımızdan da gram ses çıkmıyor. Genel merkezi bu yaklaşımlara sözde tavır koyuyor şube başkanı bunları yapanlarla kol kola etkinlik yapıyor. Başta bakanlığı bu rezilliği bir an önce sonlandırmaya, sonra da kurumlarımızı Hüseyni duruşa davet ediyorum.
Hünkarın aslana yedirmediği ceylanı biz orta çağ karanlığına hiç yedirmeyiz.
Biz Aleviliği Yezide yedirmemişiz, Yavuz Sultan’a yedirmemişiz sizin gibilere de asla yedirmeyiz." dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları