loading
close
SON DAKİKALAR

'Doğan Medya Grubu'nun Demirören'e satışının ardından Kanal D TV8 gibi olacak, haber bülteni kalkacak' iddiası

'Doğan Medya Grubu'nun Demirören'e satışının ardından Kanal D TV8 gibi olacak, haber bülteni kalkacak' iddiası
Tarih: 23.03.2018 - 11:01
Kategori: Medya

Doğan Medya'nın Demirören Grubu'na satışının ardından Kanal D'nin Acun Ilıcalı'nın TV8'i gibi bir kanala dönüşeceği, Ahmet Hakan'ın sunduğu ana haber bülteninin yayından kalkacağı iddia edildi.

Odatv'de yer alan habere göre; satışın ardından Amerikan CNN Türkiye’den çekilme kararı aldı. Bu kapsamda CNN Türk’ün isminin değişip değişmeyeceği bilinmiyor.

CNN Türk, ABD'li CNN şirketi ve Doğan Holding ortaklığı ile 11 Ekim 1999'da kuruldu. O günden bu yana isim hakkı olarak 300 bin dolar vermesine karşın Aydın Doğan, CNN Türk’ü de Demirören’e satarak çekilme kararı aldı.

Öte yandan, Amerika’nın Sesi’nden Mehmet Sümer’e bilgi veren CNN International Başkan Yardımcısı Jonathan Hawkins, “Kanalın yeni sahipleriyle satış işleminin etkilerini görüşmek üzere uygun zamanda bir araya geleceğiz” dedi.

KANAL D NE OLACAK

Öte yandan, CNN Türk’ün yanı sıra kaderi en çok merak edilen Doğan Grubu kanallarından bir diğeri de Kanal D.

Edinilen bilgiye göre; yayınladığı dizilerle uzun yıllardır Türkiye’nin en çok izlenen kanalları arasında yer alan Kanal D’de, satışın ardından ana haber hazırlanmayacak. Bir dönem Mehmet Ali Birand’ın simgeleştirdiği Kanal D Ana Haber’i Ahmet Hakan sunuyordu. Fakat Ahmet Hakan’ın sunduğu ana haber programı reytinglerde istenilen seviyeye ulaşamadı.

Bu kararın ardından Kanal D’nin de Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV8 gibi, eğlence programlarına yöneleceği öğrenildi.

10 MİLYON DOLAR KAPORA

Edinilen bilgiye göre; yapılan protokol gereği Demirören Doğan'a ilk başta 10 milyon dolar kapora verdi. Tüm satış tutarının Nisan ayının ortasında ödeneceği belirtildi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları