loading
close
SON DAKİKALAR

Doğu'da kar ve soğuk hayatı etkiliyor

Doğu'da kar ve soğuk hayatı etkiliyor
Tarih: 06.10.2013 - 12:15
Kategori: Gündem

Doğu Anadolu Bölgesi'nde soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor...

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Basra üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu bölgesinde soğuk hava etkili oldu.

Bölgede, gece hava sıcaklığının en düşük olduğu kentin sıfırın altında 4 derece ile Erzurum'da ölçüldüğü belirtildi. Palandöken Kayak Merkezi'nin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 3, kent merkezinde ise 1 santimetreye ulaştığı kaydedildi.

Kent merkezinde ve Palandöken'in yüksek kesimlerine yağan kar hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Meteoroloji yetkilileri, yarından itibaren bölgede karla karışık yağmurun etkili olmasının beklendiğini kaydetti.

Kars ve Ardahan'da da kar var

Sarıkamış'ta gece saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olurken, ilçe merkezinde kar kalınlığı 3, Bayraktepe Kayak Merkezi'nde ise 5 santimetre olarak ölçüldü. Sabah işe gitmek için dışarı çıkan vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

Meralarda hayvanlarını otlatan çobanlar da kar yağışından dolayı güçlük çekti. Bu arada kar yağışı ve sis, trafikte sürücülere de zor anlar yaşattı. Kars-Erzurum kara yolunun Mescitli mevkisinde görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü.

Ardahan kent merkezinde de kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, kent merkezini beyaz örtü ile kapladı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, dün gece Kars'ta en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 2, Ardahan'da ise sıfır derece olarak ölçüldü. Gün boyu sürmesi beklenen kar yağışının yarından itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları