loading
close
SON DAKİKALAR

DÖHK'lü kadınlar Şemdinli'ye gidiyor

DÖHK'lü kadınlar Şemdinli'ye gidiyor
Tarih: 14.08.2012 - 13:55
Kategori: Kadın

Şemdinli için diğer bir eylem de kadınlar tarafından düzenleniyor...

Şemdinli için diğer bir eylem de kadınlar tarafından düzenleniyor. Başta Amed, Mardin, Mersin, Van ve Batman olmak üzere, birçok ilde bulunan Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) bileşenleri de Şemdinli'ye gidiyor.

SELİS Kadın Derneği Başkanı Ruşen Seydaoğlu, Şemdinli'de yaşanan çatışmalar nedeni ile boşaltılan köylere gideceklerini ve burada ortak bir metin ile basın açıklaması yapacaklarını söyledi. Çatışmaların sona ermesi için devlete çağrıda bulunacaklarını belirten Seydaoğlu, artık Kürt ve Türk çocuklarının yaşamlarını yitirmelerini istemediklerini ifade etti.

Yapacakları eylem ile kadınların savaş karşısındaki tutumunu dile getireceklerini kaydeden Seydaoğlu, "Ayrıca kimyasal bir takım silahların kullanıldığı yönünde bazı duyumlar aldık. Böyle bir durum varsa bunların da deşifre edilmesini istiyoruz" dedi. Eylemin özgün bir kadın eylemi olduğunu belirten Seydaoğlu, ''BDP'de yer alan kadın arkadaşlar da bize destekte bulunacak'' dedi. Şemdinli'ye gidecek olan DÖKH bileşenleri, dün saat 16.00'da Amed'de BDP İl Binası önünde bir araya gelerek Van'a geçti. Daha sonra Şemdinli'ye geçecek grup, diğer illerden gelen kadınlarla birleşecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları