loading
close
SON DAKİKALAR

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık çalışanları için kiraladığı yurdu reddetti

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık çalışanları için kiraladığı yurdu reddetti
Tarih: 02.04.2020 - 17:55
Kategori: Gündem

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sağlık çalışanları için kiraladığı yurtla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, belediyeden konaklama hizmeti talep edilmediği, ihtiyaç olmadığı vurgulandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgınında özveriyle görevini yapan sağlık çalışanlarının dinlenebilmeleri ve virüs riskini evlerine taşımamaları için 2 aylığına 120 kişinin kalabileceği bir otel ve 80 kişi kapasiteli bir yurt kiralandığını duyurmuştu.
Belediyeden yapılan açıklamada, İzmir’in merkezinde yer alan otelde önceliğin Eşrefpaşa Hastanesi çalışanlarına verildiği, Balçova’da kiralanan yurtta ise Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarının kalacakları duyurulmuştu. 

Dezenfeksiyon çalışmaları yapılan yurt ve otele sağlıkçıların yerleşmeye başladığı açıklanmıştı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi bir açıklamayla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yurt teklifini reddettiğini duyurdu.
26. dönem AKP  Milletvekili Nükhet Hotar'ın rektörlüğünü yaptığı Dokuz Eylül Üniversitesi'ne bağlı hastaneden yapılan açıklamada, sağlık çalışanları için her türlü hizmetin üniversite tarafından sağlandığı belirtilerek, "Ulusal sağlık politkalarımıza bağlı kalarak çalışmalarını yürüten üniversite hastanemizde, sağlık hizmetlerinin sunumuna ve sağlık çalışanlarının ihtiyaçlarına ilişkin herhangi bir eksiklik bulunmamaktadır. Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere başka hiçbir kurumdan da konaklama talebimiz olmamıştır" denildi.
Açıklama şöyle:

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları