loading
close
SON DAKİKALAR

Dolandırıcılarla İmamlar Mücadele Edecek

Dolandırıcılarla İmamlar Mücadele Edecek
Tarih: 28.09.2012 - 14:52
Kategori: Sağlık, Yaşam

Bursa'da telekonferans yöntemini kullanan dolandırıcılar konusunda vatandaşlar din adamları tarafından uyarılacak...

Bursa'nın İznik ilçesinde, artık telekonferans yöntemini kullanan dolandırıcılar konusunda vatandaşlar din adamları tarafından uyarılacak.

İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Birimi, ilçe merkezindeki camilerde görevli 65 imam ve müezzini müftülük binasında "telekonferans dolandırırcılığı" konusunda bilgilendirdi. Emniyet, dolandırıcıların "telekonferans" yöntemi ile yaptıkları kontör ve nakit para dolandırıcılığının önüne geçebilmek için din adamlarından destek istedi.

Cami cemaatinin bu konuda bilgilendirilmesini isteyen Toplum Destekli Polislik Birimi'nde görevli polis memuru Mustafa Balıkçı, "Dolandırıcılar artık telekonferans yöntemini kullanıyor. Kontör ve para dolandırıcıları polis kılığına girerek, öncelikle sizi ya da eşinizi arıyor. Daha sonra telekonferansa geçiyor. Her iki tarafında açık olan telefonu sayesinde eşiniz elimizde, şu an onu sorguluyoruz diyerek, sizin bir suça karıştığınızı inandırıyorlar. Ardından sizden kontör ya da para istiyorlar. Cemaatinizi ikaz edip, bu tür durumlarda 155'i aralamalarını sağlayın" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları