loading
close
SON DAKİKALAR

Dolar, 7 lira sınırına dayandı

Dolar, 7 lira sınırına dayandı
Tarih: 28.04.2020 - 09:02
Kategori: Ekonomi

Küresel piyasalarda salgın sonrası ekonomilerin açılma planlarının belirlenmeye başlamasıyla oluşan iyimser hava petrolde yaşanan düşüşle bugünlük sekteye uğradı. Yükselişini sürdüren dolar bu sabah 6.99 seviyesinde işlem görüyor.

Küresel piyasalarda dün yaşanan iyimser hava, petrol fiyatlarındaki sert düşüşlerin etkisiyle bugün yerini karışık bir görünüme bıraktı. Dün ABD borsalarının artılarda kapanması sonrası petrol fiyatlarında yüzde 10'u bulan düşüşle birlikte ABD vadelilerinde bu sabah eksiler dikkat çekiyor. Asya borsalarında ise Japonya'da kayıplar yaşanırken Çin borsaları artıda. Japonya'da bu sabah açıklanan mart ayı işsizlik oranı son 1 yılın en yüksek seviyesine yükselmesi satışlara NIKKEI'deki kayıplarda başrol oynuyor.

Petrol fiyatlarında düşüş yüzde 10'u geçti

Ekonomilerin yeniden açılması için pozitif haber akışına rağmen petrol piyasalarında işler yeniden karışmaya başladı. ABD ham petrolü yüzde 13 civarı düşüşle 11 dolara geriledi. Son haftalarda her türlü haber akışına çok sert tepkiler veren petrol piyasasında bugünkü düşüşteABD'nin en güçlü ETF fonu olan The United States Oil Fund'un haziran petrol kontratlarının tamamını sattığını açıklaması etkili oldu. Bu gelişme petrol yatırımcılarını tedirgin etmesiyle birlikte petrol fiyatlarında düşüş hız kazandı.

Sabah saatleri itibarıyla brent petrolün varili yüzde 4 civarı düşüşle yeniden 20 doların altına gerilerken ABD ham petrolü haziran vadede yüzde 12 civarı düşüşle 11 dolar seviyelerine kadar düştü. 

Dolar/TL 7 liranın sınırında

Dün borsalardaki alıcılı seyre rağmen yükselişini sürdüren dolar/TL kuru, bugüne de 6,99 seviyelerinin üzerine başladı. Saat 08:40 itibarıyla dolar/TL kuru 6,9940; euro/ TL ise 7,5710'dan değerleniyor.

 

 
Kaynak : Dünya

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları