loading
close
SON DAKİKALAR

Dolar, güne 6,76 seviyesinde başladı

Dolar, güne 6,76 seviyesinde başladı
Tarih: 27.05.2020 - 10:07
Kategori: Ekonomi

Uzun bayram tatili sonrası haftanın ilk iş gününe dolar/TL kuru 6,76 seviyesinden güne başlarken; küresel piyasalarda ağırlıklı olarak iyimser bir hava hakim.

Ekonomilerin açılması ve en kötünün geride kaldığına dair inancı kuvvetlenmesiyle piyasalarda yaşanan iyimser hava hafta ortasında da devam ediyor. ABD borsaları dünkü kapanışlarda son 9 haftanın en yüksek seviyelerini gördü. Bu sabah saatleri itibarıyla ABD vadelilerinde de işlemler artıda devam ediyor. Asya'da ise  karışık bir görünüm hakim. Hafta sonunda olağanüstü hali kaldıran Japonya, ülkedeki yeni destek paketinin gündeme gelmesiyle pozitif ayrışıyor. Piyasalarda ABD ile Çin arasındaki yükselen gerilim, fiyatları üzerinde baskı altında tutuyor. ABD vadeli endekslerindeki olumlu havanın bugün açılışta Avrupa borsalarına da yansıması bekleniyor. 

Yurt içinde ise piyasalar 2 günlük bayram tatilinden bugün dönüyor. Haftanın ilk 2 gününde uluslararası piyasalarda işlem görmemeye devam eden dolar/TL, 675'e kadar çekilmişti. Bu sabah saat 08:50 itibarıyla dolar/TL 6,7650'den euro/TL 7,4145'ten el değiştiriyor.

Kaynak : Dünya

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları