loading
close
SON DAKİKALAR

Dolar ve euro'da son durum

Dolar ve euro'da son durum
Tarih: 28.05.2020 - 09:32
Kategori: Ekonomi

Küresel piyasalar, koronavirüs sonrası ekonomilerin açılmasına dair gelişmelere ek olarak ABD-Çin gerilimini yakından takip ediyor. ABD'de büyüme verisinin izleneceği yeni güne dolar/TL 6,78 seviyesinden güne başlarken, Euro/TL 7,46 seviyesinden açıldı.

ABD ile Çin arasındaki gerginliğin tırmanması ve Hong Kong konusunun belirsizliğini koruması fiyatlar üzerinde baskı unsuru olmasına karşın, koronavirüs sonrası ekonomilerin açılmasına ilişkin olumlu sinyaller piyasaların moralini yüksek kalmasını sağlıyor. ABD borsaları bu haftanın ikinci işlem gününü de artıda kapattı. Bu sabah itibarıyla ABD vadelileri hafif artıda seyrederken Asya borsaları ise net bir yön belirtmiyor. Japonya'da imzalanan yeni teşvik paketinin etkisiyle Nikkei borsası yükselirken, Çin ve Hong Kong ise iki ülke arasındaki siyasi kriz nedeniyle geriliyor.

Yurt içinde ekonomik güven endeksi verisi beklenirken yurt dışında ise ABD'nin büyüme verisi takip edilecek. Dün, gün boyu 6,80'in altına seyreden dolar/TL kuru bu sabahki işlemlerde 6,78 seviyelerinden el değiştiriyor. Euro/TL ise 7,47 düzeyinde.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları