loading
close
SON DAKİKALAR

Dolar yeni haftaya rekorla başladı

Dolar yeni haftaya rekorla başladı
Tarih: 06.01.2014 - 13:06
Kategori: Ekonomi

Geçtiğimiz hafta 2,1885'e çıkarak rekor kıran dolar, yeni haftanın ilk iş gününde 2,19 lirayı görerek yeni rekor kırdı

Geçtiğimiz hafta Fed’in geri çekilme kararına ek olarak içeride artan siyasi gerilimle birlikte dolar 2 Ocak’ta 2,1885 lirayı aşarak o güne kadarki en yüksek seviyeyi görmüştü.
Yeni haftanın ilk işlem gününde 2,1783 liradan işlem görmeye başlayan dolar, sabah saatlerinde tırmanarak 2,19 liraya ulaştı ve yeni rekor kırdı. Yurtdışındaki tatil döneminin bugün itibariyle sona ermesinin ardından işlemlerin küresel bazda likidite kazanacağını belirten bankacılar, içerideki siyasi gelişmelerin yabancı yatırımcıların kararlarına nasıl yansıyacağının izleneceğini söylediler.
Bir bankanın döviz masası yetkilisi, “Piyasanın ilk kez likit olmaya başlayacağını düşünüyoruz. Bundan önce bonoda likidite bulamadıkları için satış yapamayan yabancı yatırımcılar bir anlamda hedge olarak döviz piyasasını kullanıyor dolar alımı yapıyordu. Döviz piyasasında hep tek taraflı işlemler yaşanıyordu. Bugün artık Noel ve yeni yıl tatilinden gerçekte anlamda çıkıp işlem hacimlerinin yıl ortalamalarına yeniden dönmesini bekliyoruz” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları