loading
close
SON DAKİKALAR

Donbass'a bağlı Volnovakha kentinde aşırı milliyetçiler sabahın erken saatlerinde bir hastaneyi hedef aldı

Donbass'a bağlı Volnovakha kentinde aşırı milliyetçiler sabahın erken saatlerinde bir hastaneyi hedef aldı
Tarih: 13.03.2022 - 10:08
Kategori: Dünya

Rusya'nın Donbass'a yönelik başlattığı operasyon 18. gününde devam ediyor. Ukraynalı aşırı milliyetçiler Volnovaha kentinde bir hastaneyi hedef aldı. https://tr.sputniknews.com, Saldırıda en az 6 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Rusya'nın Ukrayna'ya dönük askeri harekatı devam ederken, Batılı ülkeler de Moskova'yı hedef alan yaptırımlarına devam ediyor.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'la yaptığı telefon görüşmesinde, muhataplarından Ukrayna'daki aşırı milliyetçi taburların suç eylemlerinin sona ermesi için Kiev'e nüfuz etmelerini istedi.
 
Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, yayınladığı yeni video mesajında Ukrayna ordusunun Mariupol’den tahliyeler ve kente insani yardım ulaştırılması geçici ateşkesi sağlamayı garanti ettiğini duyurdu.
 
Bu gelişmelerin yanı sıra, aşırı milliyetçiler sabahın erken saatlerinde Donbass'a bağlı Volnovakha kentinde bir hastaneyi hedef aldı. Sivillerin bulunduğu hastaneye gerçekleştirilen saldırıda en az 6 kişinin hayatını kaybettiği belirlendi. Öte yandan, saldırıda İngiltere yapımı NLAW füzelerinin kullanıldığı tespit edildi.

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları