loading
close
SON DAKİKALAR

Dördüncü Papandreu geliyor

Dördüncü Papandreu geliyor
Tarih: 12.02.2012 - 20:21
Kategori: Dünya

Yunanistan’da 50 yılda üç başbakan çıkaran Papandreu ailesinin en küçüğü de siyasete ısınıyor. Başbakan Yorgo Papandreu’nun oğlu Andreas medyada ailenin dördüncü kuşağı olarak tanıtılıyor

Yunanistan’ı iflasın eşiğine getiren “iki aile rejimi” yıllardır tartışma konusu oluyor. Fakat Yunanlar ne kadar şikayet etseler de Papandreu ve Karamanlis iktidarlarından vazgeçemiyor. Kendi ailesinin üçüncü kuşak başbakanı olan Yorgo Papandreu ekonomik kriz nedeniyle ülkede büyük tepki çekerken oğlu Andreas “4G Papandreu” takma adıyla siyasete hazırlanıyor. Medya ise 29 yaşındaki Andreas Papandreu’yu pazarlamaya çoktan başladı.
Saygın ToVima gazetesinin önceki gün yayınladığı Andreas Papandreu portresi ülkede günün konusu oldu. Gazete Andreas’ın başarılarını ve ağır başlılığını uzun uzun övdü. Yorgo’nun ilk eşi Kıbrıs Rum’u Eva Zisimidou’dan olan oğlu Andreas’ın arkadaşlarıyla sohbetlerini sayfalarına taşıyan gazeteye göre sosyolog delikanlı babasının aldığı acı reçete içerikli, aşırı kemer sıkma önlemlerine “üzülüyor”. ToVima’ya göre “her çocuk gibi babasına ekonomik kriz konusundaki görüşlerini söylüyor”.

Gizli gizli askerlik
Atina’daki Sindagma meydanında yaz süresince toplanan “öfkeliler”in gösterilerine katıyan Andreas, arkadaşlarına “basit bir vatandaş gibi yürüyüşlere katılıyorum, sadece barışçı olanlarına, dükkan, vitrin kırmada yokum” diyor. Askerliğini Meriç’te  komando olarak yapan ve paraşütçü belgesi alan Andreas’ın asıl kimliğini komutanı bile bilmiyordu. Herkes isim benzerliği zannediyordu. Durum, ancak babası Yorgo Papandreu birliğe gelince anlaşıldı. Gazeteye göre Andreas “Siyasete katılmak isteyenler hayatından bazı şeyleri feda etmeli. Sana oy veren ve oy vermeyenlerin çıkarlarını koruyacağına dair and içmen gerekiyor. En önemlisi ise rüşvet ve torpilin artık bittiğini herkes anlamalı” diyor.

İsmi dededen geliyor
Atina kulislerinde Andreas Papandreu’nun yavaş yavaş siyasete hazırlandığı konuşuluyor. Eğer genç adam gerçekten siyasete girerse kendi ailesindeki dördüncü nesil olacak.. Andreas’ın büyük dedesi Yorgo Papandreu 60’lı yıllarda başbakandı. Dedesi Andreas Papandreu 81-89, 93-96 yıllarında başbakanlık yaptı. uzun yıllar dışişleri bakanlığı yapan babası Yorgo Papandreu ise 2009 yılında iktidara geldi. Karamanlis ailesi ülkeyi toplam 29 yıl yönetmişti. Konstantin Karamanlis (1907-1998) 1955-1963 ve 1974-1980 yılları arasında başbakanlık, 1980-1985 ve 1990-1995 yılları arasında da cumhurbaşkanlığı yapmıştı. Yeğeni Kostas Karamanlis ise 2004-2009 yılları arasında başbakandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları