loading
close
SON DAKİKALAR

DSÖ: Çin, Koronavirüs durumu ile ilgili daha fazla veri paylaşmalı

DSÖ: Çin, Koronavirüs durumu ile ilgili daha fazla veri paylaşmalı
Tarih: 31.12.2022 - 09:54
Kategori: Dünya

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çinli yetkililerin ülkede vakalar artış gösterirken daha fazla gerçek zamanlı Koronavirüs verisi paylaşması gerektiğini söyledi.

Çin'de 2020'den bu yana uygulanan sıkı Koronavirüs'e karşı önlemler geçen haftalarda hızlı şekilde kaldırılmaya başlanırken, ülkede virüs tekrar hızlı şekilde yayılmaya başladı. Birçok ülke Çin'den gelen yolculardan test istemeye başlarken, Pekin'in paylaştığı Covid verilerinin gerçekliği sorgulanıyor.

DSÖ, Çin'den Koronavirüs'e bağlı hastaneye kaldırılan hasta sayısı, yoğun bakımdakiler ve ölümler hakkında daha fazla veri istediklerini ifade etti.

Çinli yetkililerle yapılan görülmelerin ardından BM sağlık ajansı, "DSÖ, epidemiyolojik durumla ilgili daha fazla düzenli spesifik ve gerçek zamanlı veri paylaşımı istedi" açıklamasında bulundu.

DSÖ, Pekin'den aşılanma oranları hakkında da bilgi istediklerini bildirdi. Ajans, Çin'e yardım etmeye hazır olduklarını; özellikle aşı şüpheciliğiyle mücadele konusunda destek sağlayabileceklerini vurguladı. 

ABD, İspanya, Güney Kore, Hindistan, İtalya, Japonya ve Tayvan, Çin'den gelen tüm yolculardan Koronavirüs testi istemeye başladı. İngiltere'ye Çin'den uçacak yolcuların da önceden negatif test sunmaları gerekecek.

Kaynak : T24

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları