loading
close
SON DAKİKALAR

DSÖ'den 'üçüncü doz' açıklaması

DSÖ'den 'üçüncü doz' açıklaması
Tarih: 19.08.2021 - 11:12
Kategori: Dünya

Dünya Sağlık Örgütü, mevcut verilerin ışığında Covid-19 ile mücadelede şu an için “güçlendirici” aşı dozuna ihtiyaç olmadığını belirtti.

 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), aşılamanın zayıf olduğu bölgelerde Delta alttürünün yayılmasının bütün dünyada Covid 19’un artmasına yol açtığını duyurdu.

DSÖ, geliri yüksek olan ülkelerde hatırlatma dozunun yapılmasından önce aşılamanın zayıf olduğu yerlerde iki doz aşılamanın tamamlanmasını tavsiye etti.

DSÖ’den epidemiyolog Maria Van Kerkhove, bugün Cenevre’de yaptığı basın toplantısında, “Aşılamanın zayıf olduğu bölgelerde, sosyal önlemlerin ve halk sağlığının çok sınırlı ve düzensiz olduğu yerlerde koronavirüs ve Delta alttürü yayılıyor” dedi.

DSÖ yetkililerinden Soumya Swaminathan da aşıların, hastalığın şiddetli formlarındaki artışı ve Delta alttüründen ölümleri açıkça önlediğini ekledi.

DSÖ, üçüncü doz aşının gerekli olduğunu kanıtlayan veriler olmadığı için aşılama oranlarının düşük olduğu bölgelerde tam aşılama kampanyasına öncelik verilmesi görüşünü taşıyor.

Soumya Swaminathan, “Elimizdeki verilerin, hatırlatma dozlarının gerekli olduğunu göstermediğini açıkça düşünüyoruz” dedi.

DSÖ’den yapılan bu açıklamalar, Amerikan hükümetinin 20 Eylül’den başlamak üzere hatırlatma dozlarını bütün Amerikalılara teşmil etme niyetini açıklamasından hemen önce geldi.

DSÖ Genel Müdürünün danışmanı Bruce Aylward da “Dünyada yeteri kadar aşı var ama gerekli zamanda gerekli yerlere ulaşmıyor. İki doz aşı yapılmış kişilere hatırlatma dozunu yapmadan önce dünyada sağlık durumu kırılgan olan kişilere iki doz aşı yapılmalıdır. Ama bundan uzak, çok uzağız” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları