loading
close
SON DAKİKALAR

Düğün dönüşü facia: 6 ölü, 7 yaralı

Düğün dönüşü facia: 6 ölü, 7 yaralı
Tarih: 12.02.2012 - 03:45
Kategori: Şehir

Mardin'de, bir düğün sonrası, içinde 13 kişi bulunan otomobil, çekici ile çarpıştı. Kazanın, yola gerekli trafik levhası konulmasının ihmal edilmesi nedeniyle meydana geldiği öne sürüldü

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Atlı köyü yakınlarında, bir düğün sonrası Kızıltepe ilçesinden Şanlıurfa yönüne giden ve içinde çoğu çocuk 13 kişinin bulunduğu otomobil, karşı yönden gelen çekici kamyonu ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2 kız kardeş ile 4 çocukları öldü, 7 kişi de yaralandı. 

Kazanın daha önce bölünmüş yolun yapılan yol çalışmalardan dolayı tek yöne çevrilmesi ile trafik levhası olmamasından kaynaklandığı iddia edildi.

Kaza dün saat 16.30 sıralarında meydana geldi. Kızıltepe İlçesi'nde gittikleri düğünden dönen Çanak ve Aktı ailelerini taşıyan Hamza Çanak'ın, kullandığı 35 AC 4950 plakalı otomobilin Şanlıurfa yönüne giderken Derik İlçesine bağlı Atlı Köy yakınlarında karşı yönden gelen 47 PL 453 plakalı çekici kamyonu ile kafa kafaya çarpıştı. 

Kazada, otomobilde bulunan iki kız kardeşten 45 yaşındaki Zeyni ile 10 yaşındaki oğlu Özder Çanak ve 43 yaşındaki Azize Aktı ile çocukları 9 yaşındaki Arzu, 3 yaşındaki Leyla ve 14 yaşındaki Ramazan Aktı hayatını kaybetti. 

Olay yerinin can pazarına döndüğü kazada 5'i ağır olmak üzere 7 kişi de yaralandı. Yaralılar, Mardin, Diyarbakır Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'ndeki Hastanelere götürülüp tedaviye alındığı belirtildi.

Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kaya da "Edindiğimiz bilgilere göre araç içinde 2 aile bulunuyormuş. Ancak bunların çoğu çocuk olduğu için aynı araca gereğinden fazla kişi binebiliyor. Kaza ile ilgili soruşturmamız devam ediyor."dedi. Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kaya, kazada 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7 kişinin yaralandığını doğrulayarak, "Şanlıurfa istikametine giden özel araç, karşı yönden gelen çekici ile saat 16.30'da çarpışmak suretiyle kaza meydana gelmiştir. Kazada 6 vatandaşımız yaşamını yitirmiş, 7'si de yaralanmıştır. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır diliyoruz. Keşke olmasaydı, ama hayatın doğal akışı malesef devam ediyor. Şu an itibariyle yaralılarımız hastanelere sevk edildi. Yaşamını yitirenler de yakınları tarafından alınarak dini vecibeleri yerine getiriliyor. Edindiğimiz bilgilere göre araç içinde 2 aile bulunuyormuş. Ancak bunların çoğu çocuk olduğu için aynı araca gereğinden fazla kişi binebiliyor. Kaza ile ilgili soruşturmamız devam ediyor" dedi. 

Kazada hayatını kaybedenlerin cenazelerini almak isteyen yakınları Derik Devlet Hastanesine akın etti. Cenazelerin ambulanslara taşınması sırasında yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Kazada hayatını kaybeden kişiler çevre ilçelerden getirilen cenaze araçları ile toprağa verilmek üzere Viranşehir'e bağlı Karakuzu Köyü'ne götürüldü.

Hastane çıkışından gazetecilere bir açıklama yapan Ali Akti ismindeki vatandaş ise kazanın bir ihmal sonucunda olduğunu ileri sürerek 6 kişinin bir hiç uğruna öldüğünü söyledi. Akti, "Düğün dönüşü 6 kişi yol çalışmasının bulunduğu yerde levha olmadığı için ölüme gittiler. Yetkililerden bu ihmallerin önüne geçmelerini istiyoruz."dedi.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı hastaneden alınan cenazeler konvoyla Viranşehir'e götürüldü.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları