loading
close
SON DAKİKALAR

''Dünya beş ülkenin insafına bırakılamaz''

''Dünya beş ülkenin insafına bırakılamaz''
Tarih: 13.10.2012 - 13:57
Kategori: Siyaset

Başbakan bu kez Batı ve BM'yi hedef aldı...

İstanbul Kongre Merkezi'nde, Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü ile Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen ve ana teması “adalet” olan “İstanbul Küresel Forumu” başladı.

Forumun açılışına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , milletvekilleri ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk, Basın, Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya katıldı.

'BM Dünyayı 5 ülkenin insafına bırakmış''

Forumun açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan özetle şunları söyledi:

“Adalet ve zulüm arasında ince bir sınır vardır. Biz o sınırın adalet tarafındayız. Birleşmiş Milletler 'in adalet üzerine reforme edilmesi şart. Bu burada değil orada da söyledim, içim rahat. Birleşmiş Milletler dünyayı 5 daimi ülkenin insafına bırakmış durumda. Olur mu böyle şey. Onlarda başka düşünce, başka bir dünya yok mu? BM geçmişten kalan güç dengelerine mahkum edilmiş durumda.”

'BM Suriye'ye müdahale etmeliydi''

Suriye'deki insanlık dramına bütün çağrılarımıza rağmen BM müdahale etmemiştir. 30 bin insan öldürüldü. BM Suriye konusunda aciz kalmıştır. Uluslararası kuruluşların sesi ciddi anlamda çıkıyor mu? Çıkmıyor. Günü kurtaran ifadelerin hiçbir anlamı yok. Esad rejimine yüzlerce insan öldürmesine yeşil ışık yakan bir durum var. Adalet Suriye halkının da hakkıdır. Adaleti tayin yetkisi Esad'ın değil Suriye halkınındır. Suriye'de her gün onlarca insan ölürken hala bu durumdan nasıl çıkar sağlarım diye düşünen insanlar olduğu sürece insanlığın yüzü kızaracaktır. Terörizmle mücadelede ayrım yapanlar, kimse kendi geleceğinden emin olamayacaktır. Adaleti, siyasi karar alma mekanizmalarıyla birlikte sosyal konularda sağlamak zorundayız.

Batı artık tek merkez değil

Ekonomik olarak da dünya yapısal bir dönüşüm içerisinde. Batı artık dünyanın tek merkezi değildir. Dünyamızı dini inanışlar üzerinden bölmeye çalışanlar barış ve adalet anlayışına zarar veriyorlar. İslamofobi büyüyen bir tehlike haline geliyor Her dinin mensupları arasından teröristle çıkabilir. Ama bu o dinin terörizmi teşviği anlamına gelmez.

İslam karşıtı film

Masumlara yönelik şiddeti kabul edemeyiz. Ama düşünce özgürlüğü adı altında Müslümanlara hakareti de kabul edemeyiz.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları