loading
close
SON DAKİKALAR

''Dünya Engelliler Günü resmi tatil olsun''

''Dünya Engelliler Günü resmi tatil olsun''
Tarih: 03.12.2012 - 18:31
Kategori: Yerel

Çayırova Kent Konsey Engelliler Meclisi Başkanı Hüseyin Sal, 3 Aralık mesajı yayımladı...

Çayırova Kent Konsey Engeliler Meclisi Başkanı Hüseyin Sal şunları söyledi;

''Engelli vatandaşlarımızın problemlerinin çözümü de şahıslar ve kurumlar olarak hepimizi alakadar etmektedir. Engelli olmak kimsenin kendi tercihi değildir. 

Bizlerde engelli bir insan olabileceğimiz gibi ailemizden engelli insanların olabilmesi her zaman mümkündür. Engelli insanımızın toplumsal hayata uyumu, katılım sağlamaları ve hayat standartlarının yükseltilmesi çağdaş ve modern anlayışın gereğidir. Bu konuda engelli vatandaşlarımız, aileleri, sivil toplum örgütleri, resmi kurumlar v.s her birim elbirliği içerisinde problemin çözümüne katkı sağlamalıdır.

Engellilik; yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar bütüncül bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir meseledir.

Bizler, birer engelli adayı olarak, hayatımızı bu bilinçle sürdürmeliyiz. Engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştıracak ne varsa yapmalıyız, bu yönde çaba sarf etmeliyiz.

Ve Sunu İlave edeyim belki bu ilk olacak fakat 3 Aralık Dünya Engeliler Gününün Resmi tatil olarak kabul edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününün toplumdaki hassasiyeti artırmasını diliyor, tüm engelli kardeşlerimizi ve ailelerini saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.''

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları