Gazeteci Deniz Yücel'in Türkiye'deki tutukluluğu sırasında işkenceye maruz kaldığı yönündeki ifadeleriyle ilgili Almanya Dışişleri Bakanlığı Ankara'yı Birleşmiş Milletler İşkenceye Karşı Sözleşme’ye sadık kalmaya çağırdı.
Almanya'nın başkenti Berlin'de Türkiye kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı Kreuzberg'de bir parkta, uyuşturucu alışverişi için özel alanlar ayrılması, ülkede üst düzey bir tartışmayı başlattı.
‘Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa’da Türk liseleri açmak istediğine’ dair iddia hakkında konuşan Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer, bu fikre sıcak bakmadıklarını açıkladı. Blanquer, Türkiye’nin bu liseler aracılığıyla İslamcı ideolojiyi Fransa’ya taşımak istediğini savundu.
Ocak ayında New York’un Long Island bölgesinde bir benzin istasyonunda müdürlük yapan Cemal Dağdeviren'i üzerine aracını sürerek öldüren Joshua Roston’ın yargılandığı davada ilk duruşma dün görüldü. Duruşma 27 Haziran'a ertelendi.
AB ülkelerinin doğal kaynakları tüketme hızı baz alınarak yapılan bir araştırmaya göre 2019 yılını çıkarabilmek için 2,8 Dünya'ya daha ihtiyaç var.
Suudi Arabistan'da Riyad Valisi Prens Faysal bin Bandar bin Abdülaziz, Türk malı olduğunu öğrenince kendisine ikram edilen kahveyi içmeyi reddetti.
KKTC Başbakanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman hükümetin istifasını Cumhurbaşkanı Akıncı'ya sundu.
AB, İngiltere, Almanya ve Fransa, İran'a sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yaparak, her türlü 'ültimatomu' reddettiklerini açıkladı.
Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD Temsilciler Meclisi'nin "2019 Tayvan Güvence Yasası"nı onaylamasına tepki gösterdi, Amerikan makamları nezdinde ciddi girişimde bulunulduğu belirtildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa'da Türk liseleri açmak istediğini yazan Le Figaro gazetesi, Paris yönetiminin İslam'ın ve doğru cihadın öğretilmesine ağırlık verilecek okul açma fikrine muhtemelen sıcak bakmayacağını belirtti.
Sudan'da yönetimi elinde bulunduran Askeri Geçiş Konseyi, ülkede yeni yasaların Şeriata dayanması gerektiğini söyledi.
YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yenileme kararı üzerine ABD Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak sandık sürecinin özgür, adil ve şeffaf bir şekilde yürümesini beklediklerini duyurdu.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da Sufi türbesine yapılan saldırıyı kınadı.
Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos, Türkiye’nin Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi’ndeki (MEB) sondaj girişimlerinin uluslararası hukukun doğrudan ve ciddi bir ihlali olduğunu söyledi.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer anlaşma kapsamındaki taahhütlerinin bir kısmını durdurduklarını ve anlaşmanın taraflarına İran'ın çıkarlarını koruyacak önlemler alması için 60 gün süre verdiklerini söyledi.
Fransız Alpleri’ndeki bir kasaba, öğrenci sayısındaki düşüş nedeniyle bir sınıfın kapatılacağını duyuran yetkililere yaratıcı bir yanıt verdi.
Israel HaYom gazetesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda yakında açıklaması beklenen, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır'ın da destek verdiği belirtilen "Yüzyılın Anlaşması" planının resmi olmayan maddelerini yayımladı.
Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanı Christine Lagarde Salı günü yaptığı açıklamada, Çin ve ABD'nin küresel ekonomi üzerinde baskı oluşturan ticaret anlaşmazlıklarını çözmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye uzmanı Magdalena Kirchner, Erdoğan'ın İstanbul'da ikinci bir yenilgi yaşamamak için her şeyi yapmaya hazır olduğu görüşünü dile getirdi.
Star Wars serisinin ana karakteri 'Luke Skywalker'a hayat veren Mark Hamill, kişisel Twitter hesabında "Her şey çok güzel olacak" paylaşımı yaptı.
İran, Birleşik Krallık, Fransa, Almanya, Çin ve Rusya Büyükelçilikleri'nin 2015 nükleer anlaşma gereği durdurduğu nükleer faaliyetlerine tekrar başlayacağını duyurdu.