Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye ve Suriye'nin Adana Mutabakatı'nı sınır güvenliğinin sağlanması için kullanmasını mümkün gördüklerini söyledi.
Brezilya'nın Minas Gerais eyaletinde bir maden atık barajının dün çökmesinin ardından 34 kişinin cesedine ulaşıldı, 300 civarı kişi halen kayıp.
Cüneyt Özdemir'e konuşan Venezuela lideri Maduro, ABD'nin başlattığı siyasi krizde diyaloğa açık olduğunu, Trump ile bir gün bir araya gelmesinin imkansız olmadığını belirtti.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’nin Suriye sınırındaki eylemlerinin ülkenin toprak bütünlüğünü tehdit etmemesi gerektiğini söyledi. Peskov, Türkiye’nin İdlib’le ilgili anlaşmaları tam olarak uygulamadığını vurguladı.
Venezuela, Avrupa ülkelerinin seçim çağrısını geri çevirdi. Öte yandan ABD ve Venezuela arasındaki diplomat gerilimi sürüyor.
Çin'in Birleşmiş Milletler daimi temsilcisi Ma Zhaoxu, dün yaptığı konuşmada, çeşitli ülkelerin iklim değişikliğiyle mücadelede iletişim ve işbirliğini güçlendirerek çok taraflı mekanizmayı koruyup uluslararası sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtti.
TSK'ya ait Kuzey Irak'taki üsse yapılan saldırıya ilişkin IKBY'den yapılan açıklamada, "Saldırının arkasında provokatörler var ve cezalandırılacaklar" denildi.
Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzi, "Eğer uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehdit varsa, o da Venezuela'nın seçilmiş meşru Devlet Başkanı Maduro'yu devirmeyi amaçlayan ABD ve müttefiklerinin utanmaz ve agresif eylemleridir" dedi.
Filipinler'in güneyindeki bir Katolik kilisesini hedef alan iki ayrı bombalı saldırıda 27 kişi öldü, 77 kişi de yaralandı.
Türkiye üzerinden Avrupa Birliği ülkelerine geçen sığınmacıların sayısı 2018’de bir önceki yıla oranla yüzde 22 arttı.
ABD’nin Caracas’taki büyükelçiliğinde görevli diplomatik personelin bir kısmının ülkelerine geri döndüğü ve iki ülkenin karşılıklı olarak ticari ilişkilerin ve göçmenlerle ilgili işlemlerin yürütüleceği ofisleri açmak için 30 gün boyunca müzakere yürüteceği bildirildi.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yı tanıma ve demokratik geçiş sürecine destek verme çağrısında bulundu.
Alman Welt am Sonntag gazetesinin Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun yeni raporundan aldığı alıntıda, Türkiye’den AB’ye giden göçmen sayısında geçen yıl yeniden artış kaydedildiği belirtildi.
ABD-Venezüella arasında tırmanan "meşru hükümet" gerginliği petrol tedarikinde aksamaya neden olacağı endişesiyle fiyatlarda yükselişe neden oldu.
ABD Başkanı Donald Trump, 35 gündür kapalı olan federal hükümetin, 15 Şubat'a kadar yeniden açılması konusunda Kongre ile uzlaştığını açıkladı.
Brezilya'nın güneybatısında bir maden atık barajının dün çökmesinin ardından 7 kişinin cesedine ulaşıldı.
Venezüella Devlet Başkanı Maduro canlı yayında yaptığı açıklamada, "Hiçbir şekilde istifa etmem" diye konuştu.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Bu mutabakatın özü, Türkiye’nin güvenlik konusundaki endişelerini ortadan kaldırmaktı" dedi.
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili uluslararası soruşturma için Türkiye'ye gitmeye hazırlanan BM özel raportörü, ulaştığı bulguların haziranda BM İnsan Hakları Konseyi'ne sunulacağını açıkladı.
28 yıllık tartışmanın sonuna gelindi, Yunanistan Makedonya anlaşmasını onayladı.
Venezuela halkının iradesini tanımadan Meclis Başkanı Guaido'yu ülkenin lideri olarak tanıdıklarını tekrarlayan Bolton Venezuela'nın petrol gelirinin Guaido'ya aktarılması için çalışma yaptıklarını açıkladı.