NASA artık temizlik görevlilerine ödeme yapılmayacağını belirttiği ve çalışanların tuvalet temizliği için gönüllü olmasını istediği iddia edildi.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, ABD’nin Suriye’den askerlerini çekmesinin, bölgede Rusya ile Türkiye’yi karşı karşıya getirmeye yönelik bir girişim olabilme olasılığını dışlamadığını belirtti.
Türkiye 2018’i Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde hakkında en fazla dava başvurusu olan dördüncü ülke olarak tamamladı. AİHM başvurularında "adil yargılanma hakkı" ve "ifade özgürlüğü"nün ihlali başı çekiyor.
Avrupa Birliği Komisyonu, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın, AB'li diplomatların Şam'a sınırsız giriş ve çıkışını sağlayan çoklu vizeleri askıya aldığını duyurdu.
Suriye'nin başkenti Şam'da Rusya Büyükelçiliği yakınlarında patlama meydana geldiği duyuruldu.
Rusya Duma Meclisi Uluslararası Komite Başkanı Leonid Slutsky, ABD’nin Venezuela’ya karşı tutumunu sert bir dille eleştirdi.
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, her türlü dış müdahale ve darbe girişimine karşı Venezuela hükümeti ve halkının yanında yer aldıklarını açıkladı.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, dün düzenlenen basın toplantısında, ABD'nin Kanada'dan Meng Wenzhou'nun iadesi talebinde bulunmasının bir tür zorbalık olduğunu belirtti.
ABD Başkanı Trump'ın Venezuela muhalefet liderini 'geçici devlet başkanı' olarak tanıdığını duyurmasının ardından Facebook ve Instagram, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun kişisel hesabındaki onay ibaresini kaldırdı.
ABD Temsilciler Meclisi, Suriye'deki Beşşar Esed rejimine ve rejimle iş yapanlara yönelik sert yaptırımlar içeren yasa tasarısını oy birliğiyle onayladı.
ABD Başkanı Donald Trump, Venezüella Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido'yu ülkenin "geçici devlet başkanı" olarak tanıdığını açıkladı.
New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yargı süreci devam eden Reza Zarrab aleyhinde, Metropolitan Cezaevinde (MCC) bir süre birlikte aynı koğuşu paylaştığı Faozi Jaber’in, cinsel taciz ve tecavüz iddiasıyla açtığı dava sürüyor.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimini meşru görmediklerini, bu yüzden Maduro'nun Amerikalı diplomatlara ülkeyi terk etmeleri talimatına uymayacaklarını açıkladı.
Venezuela’da ABD destekli Juan Guaido kendini geçici başkan ilan etti. Maduro, ABD hükümetiyle tüm diplomatik ve siyasi ilişkileri kesti.
Macaristan'da sokakta yaşamanın yasaklandığı 15 Ekim'den 19 Ocak'a kadar 87 kişinin donarak hayatını kaybettiği açıklandı.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Suriye'den çekildiğine dair bir emare görmediklerini duyurdu. Yapılan açıklamada, "ABD'nin Suriye'den çekildiğine dair somut adımlar görmüyoruz" ifadesi kullanıldı.
El Nusra militanlarının İdlib'de Suriye ordusu mevzilerine saldırdığını belirten Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Direktörü Korgeneral Sergey Solomatin, İdlib gerilimi azaltma bölgesindeki durumun kötüye gittiği konusunda Türkiye'ye bilgi verdiklerini ifade etti.
Bulgaristan'ı bir haftadır etkisi altına alınan grip salgını nedeniyle biri çocuk 6 kişi yaşamını yitirirken; 12 ilde de 'grip alarmı' verildi. Ülkede yaşayanların 3'te birini etkileyen salgın nedeniyle 1071 okulda eğitime hafta sonuna kadar ara verildi.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo dün, ABD-Çin ticaret müzakerelerinden iyi bir sonuç alınacağı ve iki ülkenin "birlikte gelişip refaha kavuşacağı" konularında iyimser olduğunu söyledi.
Sky News Arapça kanalı, Afrin kent merkezinde patlama meydana geldiği, ölü ve yaralılar olduğu haberini geçti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmek için bugün Moskova'ya çalışma ziyaretinde bulunacak.