Fransa'nın başkenti Paris'te "sarı yeleklilerin" düzenlediği gösteride polis zaman zaman biber gazı kullanırken, şu ana kadar 85 kişi gözaltına alındı.
ABD’nin Suriye'de desteklediği gruplar arasında yer alan Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik olası operasyonuna güçlü bir şekilde karşılık vereceklerini söyledi.
Fransa'da Sarı Yelekliler yarın bir kez daha Paris'te sokağa çıkmaya hazırlanıyor.
Belçika'da yüksek akaryakıt fiyatlarını protesto amacıyla başlayan Sarı Yelekliler protestosunun ardından; kırmızı, yeşil ve mavi yelekler giyen ülkedeki 3 büyük sendikaya bağlı işçiler de sokağa çıktı.
The Economist dergisi son sayısında Gezi Parkı protestolarının Türkiye'de yeniden gündeme gelmesine değindi. Economist'e göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir düşman yaratarak, "pek çok otokrat gibi" Macar asıllı Yahudi iş adamı George Soros'u ülkeye zarar verecek eylemlerde bulunmakla suçluyor.
Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin Suudi Arabistan hükümeti tarafından soruşturulmasının "tek kelimeyle yeterli olmadığını" belirtti.
Suriye'de Kürt Demokratik Birlik Partisi'nin (YPG) silahlı kanadı Halk Koruma Birlikleri'ne (YPG) katıldığı suçlamasıyla Türkiye'de yargılanarak 7,5 yıl hapis cezasına çarptırılan Joe Robinson, gizlice ülkesi İngiltere'ye döndü.
İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'li Senatör Lindsey Graham'ın "Biz olmasak Suudi Arabistan bir haftada Farsça konuşmaya başlar" şeklindeki açıklamasına ilişkin, "Bir Müslüman ve bu coğrafyada yaşayan bir kişi olarak bu sözlerden utanç duydum" dedi.
ABD'li ünlü oyunca Sarah Jessica Parker, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kitabı 'Seher'le görüntülendi.
Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) kamu ve özel sektör borçlarını da içine alan geniş kapsamlı veri setine göre 2017 yılında küresel borç tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.
Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen silahlı saldırıyı terör örgütü IŞİD'in üstlendiği belirtildi.
İsrail Kültür ve Spor Bakanı Miri Regev, "Yılanın başını ezer ve Hamas liderlerini hedef alırsak terör örgütü oyunun kurallarının değiştiğini görecektir." dedi.
İngiltere Başbakanı Theresa May 2022 seçimlerinde aday olmayacağını duyurdu.
Yahudi asıllı ABD'li oyuncu Natalie Portman, İsrail meclisinin temmuz ayında kabul ettiği tartışmalı Yahudi Ulus Devlet Yasasını "ırkçı" olarak nitelendirdi.
Rusya, Türkiye'nin birkaç gün içinde Fırat Nehri'nin doğusunda terör örgütü PKK/PYD'ye yönelik başlatmayı planladığı operasyona ilişkin olarak, Ankara ile temas halinde olduklarını duyurdu.
AB'nin 2019 bütçesi onaylandı. Türkiye’ye yapılacak mali yardımlarda yaklaşık 147 milyon euroluk kesintiye gidilirken Türkiye’deki Suriyelileri desteklemeye yönelik programlara 1 milyar 450 milyon euro aktarılacak.
Sarı Yelekliler sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımda Strazburg'da gerçekleşen saldırının cumartesi günü düzenlenecek gösteriye gölge düşürmek amacıyla Fransa yönetimince organize edildiğini öne sürdüler.
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kaşıkçı cinayetiyle ilgili açıklama yaptı.
İran lideri Ali Hamaney, "ABD'nin gelecek yıl İran'da iç savaş çıkarma planı" olabileceği konusunda halkını uyardı.
İspanya Başbakanı Sanchez, 21 Aralık itibarıyla asgari ücretin 900 euro'ya çıkarılacağını açıkladı.
Irak'ın eski başbakanı Haydar el-İbadi, İran'ın, ikinci kez başbakanlık koltuğuna oturmasını engellediğini ileri sürdü.