İsrail Başbakanı Netanyahu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Twitter'dan yanıt verdi. Netanyahu, "Erdoğan Hamas'ın en büyük destekçilerinden biridir, dolayısıyla kendisi terör ve katliamdan şüphesiz çok iyi anlar" dedi.
New York Güney Bölgesi Başsavcılığı tarafından yürütülen Reza Zarrab soruşturması, ABD’nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan çekilmesi sonrasında yeni bir aşamaya girdi.
ABD Başkanı Trump’ın dünyayı hiçe sayarak aldığı hukuksuz karar, dün onlarca kişinin canı pahasına yerine getirildi. Tel Aviv’deki Amerikan büyükelçiliği, Kudüs’e taşınırken; Gazze’de gösteri yapan en az 60 sivil, İsrail kurşunlarıyla hayatını kaybetti.
ABD'nin büyük elçiliğini Kudüs'e taşıma kararını Gazze sınırında protesto eden Filistinlilere İsrail güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu 55 Filistinlihayatını kaybetti, 2410 Filistinli de yaralandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Londra ziyareti ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile imzaladıkları savaş uçağı alım anlaşması, muhalif milletvekillerinin tepkisini çekti.
ABD'nin Kudüs'te büyükelçilik açmasına tepki gösteren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kudüs'le ilgili uluslararası kararların tek taraflı olarak gözden geçirilmesinin imkansız olduğunu vurguladı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık'ta Kudüs'ü 'İsrail'in başkenti' olarak tanımasından yaklaşık 5.5 ay sonra ABD Büyükelçiliği Tel Aviv'den taşınarak Kudüs'te açıldı. İsrail'in kuruluşunun 70. yıl dönümünde gerçekleşen resmi açılışa Trump'ın kızı ve damadı katıldı.
Dışişleri Bakanlığı, "ABD’nin Tel Aviv büyükelçiliğini uluslararası hukuku ve tüm BM kararlarını ihlal ederek Kudüs’e taşımasını şiddetle kınıyoruz. İsrail güvenlik güçlerinin barışçı gösteri yapan Filistinlilere uyguladığı katliamı lanetliyoruz" açıklamasını yaptı.
ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşımasıyla ilgili gerilim devam ederken, İngiltere Başbakanı Theresa May'de konuyla ilgili bir açıklama geldi.
ABD'nin Kudüs'teki büyükelçilik binası tüm dünyadan tepkilere rağmen resmen açıldı. ABD'nin bu adımına karşı Gazze sınırında toplanan Filistinlilere İsrail askerleri gerçek mermilerle ateş açtı. Sınırdaki gösterilerde 43 Filistinli hayatını kaybetti, en az 1700 kişi de yaralandı.
Yunan gazetesi Kathimerini'nin açıkladığına göre, 24 Haziran erken seçimlerinin açıklanmasının ardından günde yaklaşık 30 Türk Yunanistan'a iltica etti.
TSK, Suriye'nin İdlib ilinde Astana anlaşmaları kapsamında 10 nolu 11. ateşkes gözlem noktasını kurdu.
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin, İran'la varılan nükleer anlaşmadan çekilerek uluslararası kuralları çiğnediğini söyledi ve "Güvence alırsak anlaşmayı devam ettiririz" açıklamasında bulundu.
Reuters haber ajansı, mevcut Başbakan Haydar el-İbadi'nin başkanlık ettiği Nasr Koalisyonu’nun Irak genelinde en fazla oy alan parti olduğunu duyurdu.
Bu sene Lizbon’da yapılan 63. Eurovision Şarkı Yarışması’nda kazanan ‘I am not your Toy’ şarkısıyla İsrail’i temsil eden yarışmacı Netta Barzilai oldu.
Öğrenci taşıyan tur otobüsü devrildi ilk belirlemelere göre 9 kişi yaralandı
Doğu Cava bölgesinde Endonezya'nın ikinci büyük kenti Surabaya’da yerel saatle 07.30 sularında 3 kiliseye 3 bombalı saldırı düzenlendi.
Hollanda'da hükümetin büyük ortağı Liberal Sağ Parti, Türk siyasetçilerin ülkede seçim kampanyası yapmasının resmi olarak yasaklanması çağrısında bulundu. Yerel basında yer alan haberlere göre Başbakan Rutte, seçim kampanyalarını yasaklayacak düzenleme için harekete geçti.
ABD'nin İran ile P5+1 ülkeleri arasında imzalanan nükleer anlaşmadan çekilerek hayal kırıklığını yarattığını söyleyen Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Washington'a karşı daha sert politika izleyeceklerini vurguladı.
Beyaz Saray, İran Devrim Muhafızlarının "füze saldırılarıyla İsrail vatandaşlarını hedef aldığı" ve "İran'ın Yemen'deki uzantılarının Suudi Arabistan'a füze attığı" iddiasıyla Tahran yönetimini sert şekilde eleştirdi.
Avusturya Eyalet İdari Mahkemesi çifte vatandaş oldukları belirlenen Türkiyelilerin Avusturya vatandaşlığının iptali kararını onayladığı belirtildi.