Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Şamanov, Rus gemilerinin Suriye'deki Tartus limanındaki üsten ayrıldığını doğrulayarak, bu adımın güvenlik amaçlı olduğunu söyledi.
Almanya Başbakanı Merkel, Suriye'ye yönelik gerçekleşecek olası bir hava operasyonunda yer almayacaklarını açıkladı.
Kanada’nın kısırlık tedavisi alanında önemli doktorlardan Norman Barwin’in çocuk sahibi olmak için kliniğine gelen hastalarından bazılarının tedavisinde gizlice kendi spermini kullandığı anlaşıldı.
Suriye'ye olası saldırıya ABD ve İngiltere ile birlikte katılabileceği belirtilen Fransa'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye hükümetinin Duma'da kimyasal silah kullandığına dair kendi ellerinde kanıt bulunduğunu söyledi.
İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, geçen pazartesi günü Suriye'nin Humus kentindeki T-4 hava üssüne düzenlenen saldırıdan sorumlu tutulan Tel Aviv yönetimine yönelik İranlı bir yetkilinin "Bu saldırı yanıtsız kalmayacak" ifadelerine, "İsrail'in kararlılığını test etmeyin" sözüyle karşılık verdi.
Ege'de Yunanistan'a ait Mirage 2000 modeli savaş uçağı Skiros Adası açığında düştü. Düşüş sebebi henüz bilinmiyor.
ABD Başkanı Donald Trump, 'Suriye'ye saldırı çok yakında da olabilir, hiç olmayabilir de' dedi.
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD, İngiltere, Fransa'nın olası saldırısıyla ilgili ''Sadece bölgedeki istikrarsızlığı daha da artırmaya yarar'' uyarısı yaptı.
CIA Direktörü Mike Pompeo'nun ABD Dışişleri Bakanı atanmasıyla ilgili Senato'da yapılacak oturumda ''Rusya'ya karşı yumuşak siyaset artık bitti'' açıklamasını yapacağı öğrenildi.
Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'de yüksek petrol fiyatları ve TL'deki zayıflığa rağmen, tüketimdeki esnekliğin yüksek cari açık riski yarattığını belirtti.
Hollanda parlamentosu, ‘dost ülke liderlerine hakareti suç sayan’ yasanın yürürlükten kaldırılmasını oy çokluğuyla kabul etti. Düzenlemeye, Hollanda Kralı’na hakareti suç sayan yasanın kaldırılması da eklendi.
Tedavi gördüğü hastanede hemşirenin serum yerine formalin vermesi neticesinde canlı canlı mumyalanan 28 yaşındaki Yekaterine Fadeyeva, organlarının iflas etmesi sonucu hayatını kaybetti.
Fransa’da Mirage 2000 savaş uçağının yanlışlıkla bir fabrikaya bomba attığı belirtildi.
ABD Başkanı Donald Trump, Katar Emiri'ni Beyaz Saray'da ağırladı. Trump daha geçen yıl terörü finanse etmekle suçladığı Katar'ın Emiri için "dostum" ve "harika bir beyefendi" dedi.
İngiliz Financial Times gazetesi, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki 'Afrin lokumu' gerginliğinin ardından öğrencilerin tutuklanmasıyla ilgili haberinde, "Türkiye'deki üniversite baskınları özgür ifadeye yönelik korkuyu körüklüyor" dedi.
Ailesiyle birlikte İran'a gittiği iddia edilen Esad, Şam'da düzenlenen Ulusun Birliği Konferansı'na katıldı
Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye ordusunun Doğu Guta'da tamamen kontrolü sağladığını duyurdu.
AB Komisyonu, Yunanistan’ın başvurusu üzerine, Türk ve AB dışı 3. ülke vatandaşlarına Ege’de 7 Yunan adasında ‘kapıda vize’ uygulamasının bu yıl için de geçerli olmasını kararlaştırdı.
Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump'ın dün akşam gerçekleştirdiği telefon görüşmesi hakkında açıklama yaptı. Açıklamada "Liderler, gündemdeki sorunlar için iletişimde kalacak" denildi.
ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye ve Rusya ile ilgili tweetlerinin ardından açıklama Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin açıklama yaptı.
Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkan Yardımcısı Korgenaral Viktor Poznihir, Rus askeri polisinin, kimyasal saldırı iddialarının merkezindeki Doğu Guta'nın Duma ilçesine yarın gireceğini duyurdu.