AB dışişleri bakanları Türkiye'ye vize serbestisi için terörle mücadele yasasının yumuşatılması gerektiğini vurguladı. Toplantıda Afrin operasyonu da gündeme geldi.
Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye'den domates alımını kotasını genişletmeye şu anda gerek görmediklerini söyledi.
Ankara'da temaslarda bulunan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland, Türkiye'de OHAL'in uzunluğu ve kapsamının kendilerini endişelendirdiğini söyledi.
Atina ile Ankara arasındaki Ege gerilimi tırmanıyor. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, Kardak açıklarında Türk-Yunan botlarının çarpışmasıyla ilgili ''Kırmızı çizgiyi aştı'' dedi.
ABD basını, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye'deki temaslarının protokole aykırı biçimde çevirmen ve yardımcılar olmadan yapıldığını öne sürdü.
Hollanda parlamentosu, 1915'de Anadolu'da yaşanan Ermeniler'e yönelik soykırımı tanımaya hazırlanıyor.
Irak'ın Kerkük kentinin güneyinde K1 askeri üssünde bulunan mühimmat deposunda çıkan yangında çok sayıda patlayıcı infilak etti.
Berlin'de Başbakan Binali Yıldırım ile Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Berlin'deki Başbakanlık konutunda bir araya geldi. Merkel, Türkiye'de tutuklu bulunan Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in bir yıldır tutuklu olmasına rağmen hakkında hazırlanan iddianamenin tamamlanmamasına tepki gösterdi.
Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın istifası sonrası iktidar partisi Afrika Ulusal Kongresi (ANC) lideri Cryil Ramaphosa, ülkenin yeni devlet başkanı seçildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Suriyeli Kürtlere silah sevk etmeyi sürdürdüğünü söyledi.
ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Türkiye ziyareti öncesi, "YPG'ye asla ağır silah vermedik, dolayısıyla geri alınacak bir şey yok. Türkiye ile ana hedeflerimiz tamamen ortak" açıklamasını yaptı.
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland'ın Ankara ziyareti sürerken Jagland'ın sözcüsü Daniel Holtgen, Türkiye'den AİHM'e binlerce yeni başvuru gelme riskinin bulunduğunu söyledi.
''Ordu Suriye'ye saldırı düzenleyen her savaş uçağını düşürecektir'' diyen Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Suriye'nin kuzeyindeki Araplar ile Kürtlere 'birlik olup Türk güçlerine direnmeleri' çağrısı yaptı.
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras Ege Denizi'ndeki son gerginliğin ardından ülkesinin egemenlik haklarına yönelik herhangi bir meydan okumaya göz yummayacağını söyledi.
Almanya’da aşırı sağcı AfD partisi yine Türklere saldırdı. AfD’nın Saksonya Anhalt Teşkilatı Başkanı Andre Poggenburg, “Bu deve çobanları defolup geldikleri yere geri gitmeli” dedi.
Suriye Hava Kuvvetleri, ülkenin güneyindeki Kuneytra bölgesinde hava sahası ihlalinde bulunan İsrail’e ait keşif uçaklarına müdahale etti.
Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nda, Türkiye Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile ABD'li mevkidaşı Jim Mattis kritik bir görüşme gerçekleştirdi.
Almanya'da PKK'ya yakın kuruluşların çatı örgütü olarak kabul edilen ancak yasaklı olmayan NAV-DEM'in gösterilerine artık izin verilmeyeceği bildirildi.
ABD'nin Florida eyaletine bağlı Parkland kentindeki Marjory Stoneman Douglas Lisesi'nde meydana gelen silahlı saldırıda 17 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı. Ölenlerinin çoğunun öğrenci olduğu kaydedildi.
ABD'nin Maryland eyaletindeki Ulusal Güvenlik Kurumu (NSA) yakınlarında silahlı çatışma yaşandı. 3 kişinin yaralandığı, 1 kişinin de gözaltına alındığı açıklandı.
Alman hükümeti hava kirliliği sorunu olan şehirlerde özel otomobil kullanımını azaltmayı teşvik etmek için toplu taşımayı ücretsiz hale getirmeyi planlıyor.