Yeşiller Partisi’nin Olağanüstü Kongresi’nde Türkiye’de görev yapan bütün Alman askerlerinin çekilmesinin ve silah ihracatının durdurulmasının istendiği önerge kabul edildi.
Sputnik’e konuşan Demokratik Suriye Güçleri’nden (DSG) bir kaynak, Zeytin Dalı Harekatı’nın devam ettiği Afrin’de Türkiye’ye ait bir helikopteri düşürdüklerini öne sürdü.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Kürtlerin 29-30 Ocak’ta Soçi’de gerçekleşecek Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nde olacağını söyledi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AA'nın duyurduğu 'ABD'nin artık PYD/YPG'ye silah vermeyeceği' konusunda somut adım beklediklerini açıkladı.
Afganistan’ın başkenti Kabil’de İçişleri Bakanlığı'nın eski hizmet binası yakınlarında büyük bir patlama oldu. Bombalı araçla gerçekleştirildiği düşünülen saldırıda sağlık yetkilileri en az 50 kişinin yaralandığını belirtiyor.
TSK ile ÖSO'nun Afrin'in kuzeybatısındaki Ali Bekki köyünü PYD/YPG'den aldığı duyuruldu.
Ürdün'ün Mafraq kentindeki mülteci kampını ziyaret eden Nevşin Mengü'nün izlenimlerini yazdı.
Eski Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik düzenlediği "Zeytin Dalı" harekâtıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'nin Afrin operasyonu devam ederken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı H. R. McMaster ile görüştü. AA'ya göre ABD'nin artık PYD/YPG'ye silah vermeyeceği teyit edildi.
New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesinde yaklaşık iki yıldır yargılanan, daha sonra da itirafçı olarak eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla davasında tanıklık yapan Reza Zarrab aylar sonra başka bir cezaevinde ortaya çıktı.
Kuzey Kıbrıs'ta yayınlanan Afrika gazetesinin Türkiye'nin Afrin'e yönelik operasyonuyla ilgili attığı manşet sonrasında saldırıya uğraması, Lefkoşa'da protesto edildi.
İsrail askerleri Gazze Şeridi ablukasını protesto eden Filistinlilere ateş açtı.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ün statüsü hakkındaki açıklamalarını endişeyle karşıladıklarını açıkladı.
Ankara’nın, Trump-Erdoğan görüşmesini yanlış aktarmakla suçladığı Washington’dan, telefon yerine “Açıklamamızın arkasındayız” cevabı geldi.
Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda 2000 yılında Bill Clinton'dan sonra giden ilk ABD Başkanı olan Donald Trump, konuşmasında yalan haberlerden söz edince yuhalandı.
Beyaz Saray'ın dünyaca ünlü Guggenheim Müzesi'ne başvurarak ABD Başkanı Trump ile First Lady'nin rezidans bölümüne asmak için Hollandalı ünlü ressam Vincent Van Gogh'un 'Karlı Manzara' adlı tablosunu kiralama talebinde bulundu. Müze ise bu talebi reddederek, yerine envanterinde bulunan som altından klozeti önerdi.
Fransa'da bir süpermarket zincirinin Nutella marka çikolata kremasında indirim kampanyasına gitmesi, birçok şehirde izdiham yaşanmasına neden oldu.
Mülteci anlaşması kapsamında Türkiye'ye yapılacak olan 3 milyar euroluk mali yardımın nasıl ödeneceği, AB içinde tartışma yarattı.
Almanya'nın Aşağı Saksonya'daki Stade kentinde DİTİB'e bağlı bir camiye saldırı düzenlendi. DİTİB yetkilisi, saldırının Türkiye'nin Afrin operasyonu ile bağlantılı olduğunu ifade etti.
ABD'de yargılanan ve altı suçlamanın beşinden suçlu bulunan Hakan Atilla'nın mahkemeye yeni bir beraat başvurusu yapmayacağı bildirildi. Böylece Atilla’nın daha önceki beraat başvurusu geçerli kalacak.
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Türkiye'nin Suriye'de "güvenli bölge" oluşturması yönünde bir öneri yapmadığını açıkladı.