Bulgaristan Başbakanı Borisov, 'Sürekli olarak kimliksiz birtakım insanları durdurup geri yolluyoruz. Bu adeta bir savaştır. Türkiye ile ilişkilerimizin mümkün olduğunca iyi olmasını istiyorum. Bulgaristan’ı sığınmacılara boğmak istemem' dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından Uluslararası Din Özgürlüğü Raporu'nda Türkiye'de devletin cemevlerini ibadethane olarak tanımayı reddettiği vurgulanarak, Alevi çocukların Sünni İslam'a göre eğitim almaya devam ettiği kaydedildi.
İngiliz Financial Times gazetesinde yayımlanan yazıda, ‘Türk-Rus yakınlaşmasının Batı’da kaygı yarattığı’ belirtilerek ‘Rus lider Putin’in Türkiye ve NATO’yu birbirine düşürmek için her fırsatı da değerlendireceği’ iddia edildi.
İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas Havaalanı'nda, geç kaldığı uçağı yakalamak için apronda koşan bir yolcu gözaltına alındı.
NATO: Türkiye'nin üyeliği tartışma konusu değildir. Türkiye NATO'nun desteğine güvenebilir.
Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir kadın doğum hastanesinde çıkan yangında yeni doğan 11 prematüre bebek öldü.
Hindistanlı insan hakları aktivisti Irom Sharmila, 16 yıldır tutuklu olarak sürdürdüğü açlık grevini sonlandırarak siyasete atılacağını açıkladı.
ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek için komplo düzenlemek suçlamasıyla New York'ta tutuklu bulunan Reza Zarrab'ın yargılanmasının ABD ulusal güvenliğiyle ilgili olduğu ileri sürüldü.
Danimarka'da iktidar partisinin dış politika sözcüsü, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne aday ülkeler listesinden çıkarılması gerektiğini savundu.
UNICEF Halep'te su dağıtımı derhal yeniden başlamadığı takdirde çocukların salgın hastalıklara yakalanma riski altına gireceğini duyurdu.
15 Temmuz darbe girişiminden sonra İran tarafından seyahat acentelerine konulan tur bilet satış yasağının, yapılan bir açıklamayla İran Bakanlar Kurulunun aldığı karar sonrası kaldırıldığı bildirildi.
Hindistan'da yayımlanan India Today gazetesi, Ankara'nın Yeni Delhi yönetiminden, bu ülkedeki bütün Gülen okullarının kapatılmasını istediğini bildirdi.
27 yaşındaki Anais Bordier’in hayatı, YouTube’da izlediği bir video sayesinde değişti. Bordier, YouTube’da izlediği kadının varlığından hiç haberdar olmadığı ikiz kardeşi olduğunu öğrendi.
Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulunarak, 'İdam cezasının olduğu bir ülkenin AB'de yeri yok' dedi.
İngiliz Times gazetesi, İstanbul Yenikapı'daki 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni aktardığı haberinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Yeni Türkiye'yi inşa etmeye başlamayı hedeflediğini belirtti.
Meksika'yı vuran tropikal fırtına ve yağmurlar sonucunda meydana gelen toprak kaymaları, dağlık bölgede 38 kişinin ölümüne neden oldu.
Tüm dünyanın yakından izlediği ve bir çok ülkenin üzerinde hak iddia ettiği Güney Çin Denizi krizinde Çin'in askeri amaçlı bir radar üssü kurmasıyla tansiyon en üst seviyeye çıktı.
İran'da beş yılı aşkın süredir tutuklu olan nükleer fizikçi Şahram Amiri idam edildi. Amiri'nin, İran'ın gizli nükleer bilgilerini ABD'ye verdiği iddia ediliyordu.
Dün akşam Makedonya genelinde yağan yoğun yağışlar sonucu ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de kayıp.
Güney Afrikalı paralimpik atlet Oscar Pistorius'un cezaevinde intihara kalkıştığı iddia edildi.
Ukrayna'nın doğusunda ayrılıkçıların kurduğu 'Lugansk Halk Cumhuriyeti'nin lideri İgor Plotnitskiy'nin otomobilinin havaya uçurulmasının ardından Plotnitskiy, suikasti düzenleyenlerin ABD'li ve Ukraynalı özel birlikler olduğunu söyledi.