Uluslararası ajanslar sabahın erken saatlerinden itibaren 'Türkiye' seçimlerini dünyaya duyurmaya başladı.
Mısır'dan kalkan ve Rusya’ya giden yolcu uçağı düştü. Rus Kogalymavia hava yollarına ait uçakta 17'si çocuk 7'si mürettebat 224 kişi bulunuyordu ve gelen bilgilere göre kurtulan olmadı.
Bir Rus havayoluna ait yolcu uçağının 200'den fazla yolcusuyla Kıbrıs hava sahasında radarlardan kaybolduğu bildirildi.
Türkiye’de son dönemde basına yönelik baskılara uluslararası basın temsilcileri ve dünyaca ünlü gazetecilerden tepki geldi.
'Goodbye to Gravity' adlı müzik grubunun yeni çıkardığı albüm tanıtımı nedeniyle yaklaşık 500 kişinin bulunduğu mekanda çıkan yangında 27 kişi yaşamını yitirdi.
Dünya liderlerinin buluştuğu Suriye krizine çözüm hedefleyen toplantı sona erdi. Toplantıda ilerleme kaydedildiği ancak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın Suriye'nin geleceğindeki yeri konusunda uzlaşı sağlanamadığı aktarıldı.
Suriye ve Irak'ta, İŞİD'e karşı mücadelede istediği tutarlılığı ve başarıyı yakalayamayan ABD yönetimi, daha önceki söylemlerinin tersine, Suriye'ye 50'ye yakın asker yollamaya karar verdi.
Alabama'da yaşayan bir kız öğrenci eski sevgilisini Adele'nin şarkı sözleriyle işletti.
WAN IFRA ve WEF’in yanı sıra IPI ve PEN, dünyaca ünlü 50’den fazla gazetecinin imzasıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.
Türkiye 'dünyanın en yoksul başkanı' olarak ünlenen Jose Mujica'yı ağırlarken, ülkesi Uruguay'da halefi Tabare Vazquez konuşuluyor.
Yunanistan sahil güvenlik birimleri, son 24 saat içerisinde Midilli ve Samos adalarının açıklarında peş peşe yaşanan deniz facialarında 21 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de kayıp olduğunu açıkladı.
Suriye'nin Kuneytra bölgesinde Golan Tepeleri yakınlarında, terör örgütü IŞİD'in 'özel timi' olarak gösterilen birliğin, tam kadro olarak Suriye hükümet ordusu askerlerine teslim olduğu ileri sürüldü.
Almanya'nın başkenti Berlin'de kaybolan mülteci ailenin çocuğu Muhammed ölü bulundu.
Çin'de ailelerin birden fazla çocuk sahibi olmasını yasaklayan tek çocuk politikasına son verildi.
İran, 1979 yılındaki İslam devriminden bu yana ilk kez kadın bir büyükelçi atadı.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ''IŞİD'i yenilgiye uğratmak için Suriye'deki savaşı sona erdirmemiz gerekiyor'' dedi.
Tayland’da hayatını sokaklardan çöp toplayıp satarak kazanan genç kadın ülkenin güzellik kraliçesi seçildi.
İpek Medya Grubu’na kayyum atanmasının ardından grubun televizyon kanallarına polis zoruyla girilerek yayının kesilmesi hakkında Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muiznieks Türk yetkililere acil çağrı yaptı.
Türkiye, Rusya, ABD ve Suudi Arabistan dışişleri bakanlarının Suriye konusunu görüşmek üzere Viyana'da ikinci kez bir araya geleceği açıklandı.
Abdullah Gül, Financial Times'a konuştu: Farklı sesler önemlidir.
Kosova ve Avrupa Birliği arasında ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik bir anlaşma imzalandı.