loading
close
SON DAKİKALAR

Duruşmaya katılanları dağıtan soru

Duruşmaya katılanları dağıtan soru
Tarih: 11.02.2012 - 20:21
Kategori: Medya

Nedim Şener'in eşine dönerek sorduğu 'Kızımız Vecide'nin karnesi nasıl?' sorusu...

Sanıklar birbirini yumrukladı, birbirlerinin üzerine yürüdü. Ağır küfürler havada uçuştu. Duruşmaya yaşanan kavga sebebiyle ara verildi.

Danıştay dosyasının sanığı Erhan Timuroğlu, aynı dosyanın sanığı Osman Yıldırım’ın sırtına yumruk attı. Bu sırada Danıştay dosyası sanığı İsmail Sağır ve Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal de Osman Yıldırım’ın üzerine yürüdü.

211’İNCİ DURUŞMA

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 29’u tutuklu 108 sanıklı Birinci Ergenekon Davası’nın 211. duruşması olaylı başladı. Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nin bitişiğinde bulunan büyük duruşma salonunda yapılan duruşmaya, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, emekli Tuğgeneral Veli Küçük, emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin de aralarında bulunduğu 24 tutuklu sanık katıldı.

Tutuklu sanıklar Alparslan Arslan, Hayrettin Ertekin, Seyhun Zaim, Muzaffer Şenocak, Oktay Yıldırım ise duruşmaya gelmedi. Birinci Ergenekon Davası’ndan tutuksuz yargılanan başka suçtan tutuklu Semih Tufan Gülaltay ile başka suçtan hükümlü Sedat Peker de duruşmada hazır bulundu.

GİZLİ TANIK POYRAZ DİNLENDİ

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese duruşmada ’Gizli tanık Poyraz’ın dinleneceğini belirtti. Başkan Özese, gizli tanık Poyraz’ın duruşma salonunun arkasındaki gizli tanık odasında hazır bulunduğunu ve üye hakim Hüsnü Çalmuk’un da yanında bulunduğunu söyledi. Gizli tanık Poyraz’a hakları hatırlatıldıktan sonra ifadesi alınmaya başlandı. Sesi ve görüntüsü değiştirilerek duruşma salonunda bulunan ekrana yansıtılan gizli tanık Poyraz, 1974’ten beri İstanbul’da yüz kızartıcı suç haricinde bir çok suç işlediğini belirtti. Gizli tanık Poyraz 1982 yılından itibaren adam kaçırma, yaralama, tehdit suçlarından Paşakapısı Cezaevi’nde yatarken Şike Davası’nın tutuklu sanığı Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ve Sedat Peker’le tanıştığını anlattı. Tanıdıkları Vedat Kadıoğlu’nun aracılığıyla Alaattin Çakıcı ile tanıştığı söyleyen gizli tanık, cezaevinden tahliye olduktan sonra Alaattin Çakıcı’nın dışarıdaki işlerini hallettiğini , aynı zamanda da Anadolu yakasında Sedat Peker ile ilişkisini gizli gizli yürüttüğünü belirtti. Gizli tanık Poyraz daha sonra Çakıcı’dan ayrılarak, Sedat Peker ile çalıştığını söyledi. Gizli tanık ifade verirken duruşmada kavga çıktı.

OSMAN YILDIRIM’A YUMRUK

Danıştay’a saldırı dosyasının tutuklu sanığı Erhan Timuroğlu, salondan çıktığı sırada jandarmalar arasından oturan aynı dosyanın tutuklu sanığı Osman Yıldırım’a yumruk attı. Bu sırada yine aynı dosyanın diğer tutuklu sanığı İsmail Sağır da hızlı adımlarla Osman Yıldırım’un üzerine doğru yürüdü. Salondaki jandarma görevlileri Timuroğlu’nu zapdetmekte zorlandığı görülürken, Yıldırım da karşılık vermeye çalıştı. Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı Bedirhan Şinal de, Yıldırım’ın üzerine doğru yürüdü. Timuroğlu, salondan jandarmalar tarafından zorla çıkarılırken, 5-6 kişilik asker ekibi tarafından duruşma salonundan çıkartılmaya çalışılan Yıldırım, kendisine saldıran Timuroğlu, Sağır’a ve Şinal’e ağır küfürler etti. Duruşmaya salonunda yaşanan kavga sebebiyle duruşmaya ara verdi.

16 CELSE DURUŞMALARDAN MEN CEZASI

Birinci "Ergenekon" davasına bakan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklarından Osman Yıldırım’a fiili saldırıda bulundukları gerekçesiyle diğer tutuklu sanıklar Erhan Timuroğlu, İsmail Sağır, Özkan Kurt ve Bedirhan Şinal’in 16 celse duruşmalardan men edilmesine karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki
bölümünde, Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, öğleden önceki celsede
Danıştay’a saldırı dosyasının tutuklu sanığı Osman Yıldırım’a yönelik yapılan
saldırıya ilişkin alınan ara kararı açıkladı.

Buna göre mahkeme heyeti, saldırı anının duruşmanın görüntü kayıtlarından
incelendiğini belirterek, aynı dosyanın tutuklu sanıkları Erhan Timuroğlu ve
İsmail Sağır ile savcı Zekeriya Öz’ü "Ergenekon" soruşturmasını yürüttüğü
sırada tehdit ettiği iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Özkan Kurt ile
Cumhuriyet Gazetesi’ne molotofkokteyli atılması dosyasının tutuklu sanığı
Bedirhan Şinal’in, Yıldırım’a fiili saldırıda bulunduklarını kaydetti.

Sanıkların ikaz edilmelerine rağmen bundan önceki celselerde de aynı
şekilde davranışlar sergilediklerini ifade eden mahkeme heyeti, bu gerekçelerle
Timuroğlu, Sağır, Kurt ve Şinal’in 16 celse duruşmalardan men edilmesine karar
verdi.

Sanıkların sıklıkla da duruşma salonunu terk ettiklerini belirten mahkeme
heyeti, dışarıda bulundukları sırada da beyanlar alınırken lehe ve aleyhe
ifadeleri duyamayacaklarını kaydetti.

Mahkeme heyeti bu gere'Ergenekon' soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davaya devam ediliyor.

Bugünkü duruşmada Nedim Şener'in eşine dönerek sorduğu 'Kızımız Vecide'nin karnesi nasıl?' sorusu salondakilere duygusal anlar yaşattı.

Duruşmada söz almak isteyen Nedim Şener, "Savunmam eksik kalmış. Bir önceki duruşmada kısa kesmek zorunda kalmıştım. Devam etmek isterim" dedi.

Bir önceki duruşmada tutukluluk kararı sanıklar adliye sarayının nezarethanesinde bekletilirken avukatlara açıklanmıştı. Yalçın Küçük bu duruma itiraz etti. Küçük, "Kararın yüzümüze okunmaması hukuka aykırıdır. 50-60 yıldır yargılanırım. Kararın yüzümüze okunması lazım" diye konuştu.

ILICAK ŞİKAYETİNİ GERİ ALDI

Oda TV davasının tek müştekisi olan gazeteci yazar Nazlı Ilıcak ise şikayetinden vazgeçti. Ilıcak, bu kararını yazılı olarak mahkemeye bildirdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında aralarında gazeteciler Nedim Şener ile Ahmet Şık’ın da bulunduğu 12’si tutuklu 14 sanık hakkında açılan Odatv davasının 9. duruşması görülmeye başlandı. Duruşmaya tutuklu 11 tutuklu sanık katılırken tutuksuz sanıklar İklim Ayfer Kaleli ve Ahmet Mümtaz İdil duruşmada hazır bulundu. Duruşmaya rahatsızlığı nedeniyle katılamayan duruşma savcısı Ufuk Ermertcan’ın yerine ise Şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk’in görev aldığı görüldü.

KOZİNOĞLU’NUN DOSYASI AYRILDI

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Oda TV davası kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutukluyken 12 Kasım tarihinde rahatsızlanarak hayatını kaybeden MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu’nun dosyasını ayırdıklarını belirtti. Ekinci ayrıca Kozinoğlu’na ait hard disk, iki adet film negatifi ve MP4’ün imaj ve kopyalarının alınmasının ardından Kozinoğlu’nun mirasçılarına iade edildiğini belirtti.

Başkan Ekinci, dava kapsamında tek müşteki olarak yer alan gazeteci-yazar Nazlı Ilıcak’ın ifade vermek üzere çağrıldığını ancak Ilıcak’ın geçen Cuma dilekçe vererek şikayetinden vazgeçtiğini ifade etti. Ilıcak soruşturma kapsamında geçtiğimiz yıl Savcı Zekeriya Öz’e ifade vermiş ve sanıklardan şikayetçi olmuştu.

YURDAKUL’UN SAĞLIK RAPORU

Başkan Ekinci, hakkında sağlık durumunun belirlenmesi nedeniyle Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verilen tutuklu sanık Doğan Yurdakul’a Adli Tıp’a gidip gitmediğini sordu. Yurdakul Adli Tıp Kurumu’nda sağlık kontrolünden geçirildiğini ve anjio olması gerektiğini ifade etti. Başkan Ekinci ise Adli Tıp’tan kendilerine bu konuyla ilgili bir rapor gelmediğini geldiği takdirde bir karar verileceğini kaydetti.

"NEDEN BENDEN BU KADAR KORKUYORSUNUZ"

Ardından tutuklu sanık Yalçın Küçük söz istedi. Söz verilen Küçük, geçen celsede alınan kararların yüzlerine okunmamasını ve bu sırada nezarette tutulmalarını eleştirerek, "Ben nezarethaneye doymuş bir insanım. Neden tutukluluğumuzun devamı kararı ve gerekçeleri yüzümüze okunmuyor. Silivri’deki yargılamada gece sabaha karşı da olsa yüzümüze okunuyor. Neden benden bu kadar korkuyorsunuz" diye konuştu. Duruşmaya savunmasının bazı kısımlarının eksik kaldığını belirten tutuklu sanık Hanefi Avcı’nın beyanlarıyla devam ediliyor.çelerle tüm sanıkların duruşma devam ederken salonu terk etmelerine yasak getirerek, sadece öğleden önce 10.50 ve 11.00 ile
öğleden sonra da 15.15 ve 15.30 arasında duruşmaya ara verileceğini, bu aralarda
sanıkların salondan ayrılabileceklerini kararlaştırdı.

Bu arada, duruşmada bulunan bu 4 sanık duruşma salonundan çıkarılırken,
Bedirhan Şinal ise "Ben kime saldırmışım?" diye bağırdı. Bağırınca ağzı
jandarmalar tarafından kapatılan Şinal, zorluk çıkarmaya devam edince ellerinden
ve bacaklarından tutularak salondan çıkarıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları