loading
close
SON DAKİKALAR

East Balt'ta 8 işçi çıkarıldı

East Balt'ta 8 işçi çıkarıldı
Tarih: 12.02.2013 - 14:33
Kategori: Sendika

Gebze'de Mc Donalds'a ekmek üreten East Balt Gıda'da Tekgıda-İş Sendikası'na üye olan işçilerden 8'i işten çıkarıldı.

KOCAELİ- Mc Donalds zincirine ekmek üreten East Balt Gıda'nın Gebze- Çayırova'daki fabrikasında çalışan 8 işçi Tekgıda-İş Sendikası'na üye oldukları için işten çıkarıldı.

Tekgıda-İş Sendikası, East Balt Gıda patronun anayasal suç işlediğine dikkat çekerek, haksız yere işten çıkarılan üyelerinin işe iadesini talep etti.

East Balt Gıda'da çalışan işçilerin çoğunluğunun sendikaya üye olduğunu hatırlatan Tekgıda-İş, "Sendikalaşma hak ve özgürlüğünün ihlali anlamına gelen bu tutum devam ettiği takdirde Tekgıda-İş olarak cevabımız meşru zeminde eylemlilik sürecini başlatmak olacaktır" dedi.

Sendika, toplu iş sözleşme yetkisi almak amacıyla, çoğunluk tespiti için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurduğunu da hatırlattı.

İşçilerin sendikaya üye olduğunu öğrenen East Balt Gıda patronunun hemen saldırıya geçtiğini ve 8 işçiyi işten çıkardığını kaydeden Tekgıda-İş, şunları söyledi: "İşten çıkarmanın nedeni üyelerimize gözdağı vermek, sendikalaşmaktan vazgeçirmeye çalışmak olduğu açıktır. İşvereni yetkililerini sağduyu ve hukuk kuralları içinde davranmaya davet ediyor, aksi takdirde bozulacak iş barışının tek sorumlusunun kendileri olacağı hususunda uyarıyoruz."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları