loading
close
SON DAKİKALAR

EBA çöktü: Ekranda 'Çok kalabalık' uyarısı

EBA çöktü: Ekranda 'Çok kalabalık' uyarısı
Tarih: 22.09.2020 - 11:41
Kategori: Eğitim

Milyonlarca öğrencinin derslerini izlemek için girmeye çalıştığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi çöktü. Sisteme giriş yapamayan öğretmenler ve öğrenciler 'çok kalabalık' uyarısıyla karşılaştı.

Koronavirüs salgını sebebiyle 2020-2021 eğitim öğretim dönemi 31 Ağustos'ta uzaktan eğitimle başlamıştı. 

Eğitim, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi üzerinden yapılıyor. Ancak bugün öğretmen ve öğrencilerin giriş yapmak istediği sistem çöktü. Ekranda "Çok kalabalık" uyarısı yer aldı. 

Sisteme girmek isteyen öğretmen ve öğrenciler "Şu an yüz binlerce öğretmen ve öğrenci EBA’da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin. Bu süreçte EBA TV kanallarımız yanında. Yayın akışı içi buradan bilgi alabilirsin. İstersen hazırladığımız Eğitim takviminden günün önerilerine de bakabilirsin. En kısa sürede görüşmek üzere…" notuyla karşılaştı.

EBA Yeni Yayın Dönemi Tanıtımı'nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kuruyoruz. Çok iddialı olarak söylüyorum. Uzaktan eğitimde dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye. Bu hizmetin genişleyerek yüz yüze eğitime geçildiğinde de sürekli biçimde devam edeceğinin müjdesini vermek isterim" demişti.

EBA'nın çökmesi üzerine Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan açıklama geldi. Selçuk, "Arkadaşlarımız bununla ilgili çalışıyor, altyapı giderek daha da güçlenecek" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları