loading
close
SON DAKİKALAR

Edirne'de fuhuş operasyonu

Edirne'de fuhuş operasyonu
Tarih: 11.02.2012 - 23:11
Kategori: Yerel

Edirne'nin Keşan ilçesinde polis tarafından düzenlenen operasyonda, fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 12 kişi gözaltına alındı

Yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırıldığı ihbarını alan Keşan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Keşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde projeli çalışma başlattı.

Teknik takibe alınan Hüseyin Yılmaz (37) ile cezaevinde bulunan Alaaddin Gönbelli’nin elebaşılığını yaptığı ve aralarında 2 Romen uyruklu kadının da bulunduğu çetenin, yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırdığı sapsandı.

Yapılan çalışmalar kapsamında, fuhuş yaptırılmak amacıyla Balkan ve Asya ülkelerinden kadınların getirildiği, getirilen bazı kadınların 18 yaşından küçük olduğu, kadınların örgüt üyelerinin evinde ya da kiralanan evlerde konaklatıldığı belirlendi.

Kadınların kendi araçları veya örgüt üyesi taksi şoförleri ile evlerden alınıp, Keşan- Malkara yolu üzerindeki Birlik Sanayi Sitesi’nde bulunan bir restoranda müşterilerle 50 lira karşılığında fuhuş yaptırıldığı tespit edildi.

Kadınlardan bazılarına araç içerisinde fuhuş yaptırıldığı, örgüt üyelerinin de olası polis baskınlarına karşı araç çevresinde beklediği belirlendi. Örgüt elebaşı A.G.’nin 8 Kasım tarihinde fuhuşa aracılık etmek suçundan tutuklandığı tespit edildi. 

Şüphelilerin üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda ise yurt dışından getirilen kadınlara yapılan banka havale dekontları, her kadının müşteri sayılarının ve hesapların yer aldığı ajanda ele geçirildi.

Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde işlemleri tamamlanan elebaşı Hüseyin Yılmaz ve örgüt üyeleri Gabriela Gorgegeta Burescu, Elnera Jamalova, Davut Aydın, Erdal Akgün, İsmail Çelik, Aziz Özkaya çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer 5 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları