loading
close
SON DAKİKALAR

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde sel felaketi

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde sel felaketi
Tarih: 29.12.2021 - 15:39
Kategori: Şehir

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde sel felaketi nedeniyle evlerinde mahsur kalan vatandaşlar tahliye edildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan belediye ekiplerinin seferber durumda olduğunu açıkladı.

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde gece başlayan ve sabah saatlerinde etkisini arttırarak devam eden sağanak yağış bölgede yaşayan vatandaşlar zor anlar yaşattı.

Şiddetli yağış nedeniyle ilçe merkezinde bulunan Kırkkavak Deresi yatağından taştı. Dere kenarında bulunan çok sayıda ev su altında kaldı. Evlerinde mahsur kalan vatandaşlar AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi.

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, İyi Parti Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar ve İyi Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ile birlikte sel felaketi ile ilgili basın açıklaması yaptılar.

Geceden beri devam eden sağanak yağış ile ilgili olarak açıklamada bulunan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, www.istanbulgercegi.com'a yaptığı açıklamada; “Olağanüstü bir yağışla karşı karşıyayız. Şuanda tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde. Biz de ekiplerimizle birlikte Kırkavak Deresi yanında bulunan terfi merkezimizdeyiz. Buraya gelene kadar tüm bölgelerimizde çalışmalarımızı ve gözlemlerimizi yaptık. Yağıştan dolayı zarar gören vatandaşlarımız ile bir araya geldik. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzden edindiğimiz bilgilere göre geceden bu yana metrekareye 43 kilogram yağış düştü. 50 kilogram afet sınırı olduğu için ne kadar ciddi bir yağışla karşı karşıya olduğumuzu ifade etmek için bu açıklamayı yapıyorum. Bizler ekiplerimiz ile birlikte görevimizin başındayız. Vatandaşlarımız gördüğü olumsuzlukları WhatsApp ihbar hattımız ve Belediyemizin iletişim hattından bizlere iletebilirler.

Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını tek tek karşılıyor, bu zor günde dayanışmamızı sürdürüyoruz.” dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları