loading
close
SON DAKİKALAR

Edremit'te 'Eşitlik Parkı' açılışını CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka yaptı

Edremit'te 'Eşitlik Parkı' açılışını CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka yaptı
Tarih: 27.11.2020 - 21:28
Kategori: Kadın

CHP Edremit Kadın Kolları Başkanı Nuran Çiftçioğlu ve yönetimi öncülüğünde koordine edilen Katledilen Kadınların Anısına Edremit'te 'Eşitlik Parkı' açılışını CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka yaptı.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Edremit Kadın Kolları organizasyonu ve Edremit Belediyesi katkılarıyla Katledilen Kadınların anısına yapılan parkta katledilen kadınların aileleri ile bir araya geldi ve ağaç dikti.

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka yaptığı konuşmada, "Edremit İlçe örgütümüzü ve Belediyemizi ziyaret ettikten sonra katledilen kadınların adını ölümsüzleştirecek olan parkımızı, yitirdiğimiz kız kardeşlerimizin aileleriyle birlikte açtık. Parkın ismini benim vermemi istediler; “Eşitlik Parkı” olsun dedim. Şiddet eşitsizlikten beslenir."

CHP Edremit Kadın Kolları Başkanı Nuran Çiftçioğlu ve yönetimi Edremit Adliyesi'nde "Kadın Hakları Merkezi" açılması için mücadelemiz kararlılıkla devam ettiklerini açıkladı. Çiftçioğlu; Edremit Cumhuriyet Başsavcılığına ve Balıkesir Barosunun Edremit Adliyesinde ki temsilciliğine, Edremit Adliyesinde "Kadın Hakları Merkezi " kurulması için dilekçelerimizi verdik.Neden 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edilen gündür. BM Genel Kurulu 1999 yılında 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları