loading
close
SON DAKİKALAR

Eğitim İş 4 Nolu Şube Başkanı Başgönül'den 24 Kasım mesajı

Eğitim İş 4 Nolu Şube Başkanı Başgönül'den 24 Kasım mesajı
Tarih: 24.11.2020 - 10:36
Kategori: Sendika

Eğitim İş 4 Nolu Şube Başkanı Alkoç Turan Başgönül 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj paylaştı.

Eğitim İş 4 Nolu Şube Başkanı Alkoç Turan Başgönül'ün 24 Kasım mesajı şöyle:

"Yalnızca bireysel ve toplumsal yapımızı değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve dünyanın geleceğini de belirleyecek olan kuşakların yetişmesi, kuşkusuz siz öğretmenlerimiz sayesinde mümkündür. Büyük Önderimiz ve Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Öğretmenler; yeni nesli, Cumhuriyet’in fedakâr öğretmen ve eğitimcilerini, sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözünde somutlaşan bu idealle, ülkemizin aydınlanma yürüyüşünde iz bırakan öğretmenlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mekteplerinin kendisine verdiği “Başöğretmen” unvanını kabul etmesinin de yıldönümü olan 24 Kasım tarihi, 1981 yılından itibaren Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Atatürk, ulusal bütünlüğümüzün kurulmasında ve geliştirilmesinde, Türkiye’nin çağdaşlaşmasında en önemli görevi öğretmenlere vermiştir. O’nun; ‘Ulusları kurtaranlar, yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğitimciden yoksun bir ulus, henüz ulus adını alma yeteneğini kazanmamıştır’ sözleri bunun en güzel örneğidir. Bugün ise Türkiye’de öğretmenlerin hak ettiği ilgi ve değeri gördüğünü, taleplerinin karşılandığını söylemek mümkün değildir. Muhalif ve örgütlü öğretmen devletin gözünde sakıncalı görülmekte; öğretmenin mesleki ve demokratik haklarını savunacağı örgütlenme hakkı engellenmekte; kendisini daha da yetiştirecek ve toplumda saygınlığını sürdürecek maddi olanaklardan yoksun bırakılmaktadır.

Eğitimi bilimsel ve laik özünden koparmaya çalışan siyasi kadrolar, eğitimi çökertirken öğretmeni de ezmektedir. Bizler, Atatürk'ün öğretmenleri olarak bu kıskaca mahkûm kalmayacağız. Bir olup, birlik olup önümüze konan bütün engelleri ortadan kaldırmak için var gücümüzle çalışacağız. Sevgili öğretmenim... Anne ve babalarımız kadar, belki de onlardan daha fazla, herkesin üzerinde emeğiniz ve hakkınız vardır. Bugün başarıya ulaşan, yaşamı bilinç ve duyarlıkla kucaklayan herkeste ve toplumsal ilerlememizin her anında bıraktığınız izler, paha biçilemez değerdedir. Yine Büyük Atatürk’ün gösterdiği yolda, “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesilleri, çağdaş, demokrat ve laik değerlerle donatarak yetiştirmeniz, her birinizi “Unutulmazlar” listesinin en ışıltılı sayfalarına yazdıracaktır. Cehaletin düşmanı, sevgi dağıtıcısı, bilgi ile aydınlatıcı değerli öğretmenim. Yaşadığımız bütün sorunlara rağmen, sizlerin ve tüm eğitim emekçilerinin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlar, başarıların her zaman sizinle olmasını dileriz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları